Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Queen Elizabeth

Hoogtepunten

Queen Elizabeth

Nationaal Park

Het Queen Elizabeth National Park van bijna 2000 km² ligt in het zuidwesten van Oeganda op circa 7 uur rijden van Kampala. Het grenst in het noorden aan de Rwenzori bergen en in het westen aan Lake Edward. Het was een van de parken met de grootste rijkdom aan wild, maar ook hier werden veel dieren tijdens de oorlog met Tanzania en latere onlusten gedecimeerd. Gelukkig is het wildbestand de laatste jaren gegroeid en nog groeiende. Een boottocht over het Kazingakanaal, dat Lake Edward en Lake George met elkaar verbindt. Garandeert honderden nijlpaarden, krokodillen en een overvloed aan vogels, waaronder pelikanen, visarenden, kingfishers en cormoranten.

Het wildpark is het meest wildrijke van Oeganda. Hier treft u onder andere kuddes olifanten, buffels, bavianen, leeuwen en vele antilopen aan, waaronder de Uganda Kob (een antiloop die aan de impala doet denken). De mannetjes houden er een harem van zo’n twintig vrouwtjes op na en verdedigen hun gebied vurig tegen mededingers. Het zuidelijk deel van het park bij Ishasha is vooral in trek vanwege zijn boomklimmende leeuwen, die in de bovenste takken van oude vijgenbomen huizen. Een ongebruikelijke gewoonte voor leeuwen.

De smetteloze locatie aan het meer onderaan de Rwenzori bergen, afgewisseld met groene graslanden met daarin cactusachtige bomen en verzonken kratermeren, maakt het Queen Elizabeth National Park misschien wel het mooiste van alle Oost-Afrikaanse savannereservaten. Het Mweya schiereiland is bij uitstek geschikt om flinke kuddes olifanten, buffels en de ‘Giant forest hog’ te zien. Uiteindelijk bracht Queen Elizabeth ons nog veel meer. Honderden hippo’s, olifanten die trompetterden als we te dicht in de buurt kwamen, leeuwen en leeuwinnen die schichtig om zich heen keken, een overvloed aan gazellen en bokken, een luipaard aan het luieren en hier een daar een enkele krokodil. Als u dit in het echt wilt zien neem dan de boottocht over het Kazingakanaal. Een bonte verzameling van het Afrikaans dierenrijk! Het Afrika van Discovery. En zo is het ook!

Activiteiten in Queen Elizabeth

Ontdek ze allemaal!

Queen Elizabeth Nationaal Park biedt vele mogelijkheden voor het spotten van wilde dieren. Bekijk hieronder een overzicht van de excursies:

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!