Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ngamba Island

Hoogtepunten

Ngamba Island

Een veilig thuis voor de chimpansees

Ngamba Island is gelegen in het Victoriameer en is thuis aan bijna vijftig opgevangen chimpansees die slachtoffer zijn geweest van stropers, dierenhandel of ander menselijk handelen. Ondanks de traumatiserende gebeurtenissen die de dieren hebben meegemaakt leven ze in het opvangcentrum in een semi-natuurlijke omgeving die veilig is en waar ze in alle rust kunnen herstellen.

Het doel
Ngamba Island wordt beheerd door het CSWCT (Chimpanzee Sanctuary & Wildlife Conservation Trust). Onder deze verenging vallen zeven partnerorganisaties waaronder het Jane Goodall Institute. Doel van het eiland is een veilige omgeving creeren voor de getroffen chimpansees, bezoekers een educatieve ervaring bieden en de lokale dorpen ondersteunen door het bieden van werkgelegenheid. Bezoekers uit het buitenland zijn welkom voor dagexcursies, maar ook voor meerdere dagen vrijwilligerswerk.

Activiteiten op Ngamba Island

Ontdek ze allemaal!

Ngamba Island biedt bezoekers een bijzondere kijk in het leven van de chimpansees. Er zijn diverse excursies mogelijk, afhankelijk van de duur van uw verblijf op het eiland. Eén ding is zeker: ze staan bijna allemaal in het teken van de chimpansees. Bekijk hieronder de mogelijkheden: 

andere hoogtepunten

in Oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!