9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ngamba Island

Hoogtepunten

Ngamba Island

Een veilig thuis voor de chimpansees

Ngamba Island is gelegen in het Victoriameer en is thuis aan bijna vijftig opgevangen chimpansees die slachtoffer zijn geweest van stropers, dierenhandel of ander menselijk handelen. Ondanks de traumatiserende gebeurtenissen die de dieren hebben meegemaakt leven ze in het opvangcentrum in een semi-natuurlijke omgeving die veilig is en waar ze in alle rust kunnen herstellen.

Het doel
Ngamba Island wordt beheerd door het CSWCT (Chimpanzee Sanctuary & Wildlife Conservation Trust). Onder deze verenging vallen zeven partnerorganisaties waaronder het Jane Goodall Institute. Doel van het eiland is een veilige omgeving creeren voor de getroffen chimpansees, bezoekers een educatieve ervaring bieden en de lokale dorpen ondersteunen door het bieden van werkgelegenheid. Bezoekers uit het buitenland zijn welkom voor dagexcursies, maar ook voor meerdere dagen vrijwilligerswerk.

Activiteiten op Ngamba Island

Ontdek ze allemaal!

Ngamba Island biedt bezoekers een bijzondere kijk in het leven van de chimpansees. Er zijn diverse excursies mogelijk, afhankelijk van de duur van uw verblijf op het eiland. Eén ding is zeker: ze staan bijna allemaal in het teken van de chimpansees. Bekijk hieronder de mogelijkheden: 

Chimpansee rondleiding

Deze excursie is te boeken voor een halve dag of een hele dag. Middels een prachtige boottocht over Lake Victoria wordt u naar de Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary gebracht. Na aankomst brengen de medewerkers u naar het bezoekerscentrum. Daar wordt een introductie gegeven over het opvangcentrum, de geschiedenis, de inwoners van het centrum en hun ervaringen in het wild. Na de introductie krijgt u een rondleiding over het terrein en mag u vanaf een overzichtsplatform het voeden van de chimpansees bekijken. Bezoekt u het eiland een hele dag? Dan maakt u twee voedermomenten mee! Op het eiland zijn verder prachtige vogels en hagedissen te zien.

Boottocht Lake Victoria

Blijft u een nachtje op Ngamba Island slapen? Dan is het mogelijk om ’s avonds een boottocht bij ondergaande zon te maken. U ziet dan de vissers ‘ontwaken’ en hun netten spannen voor de nacht. Terwijl u over de evenaar vaart geniet u van de ondergaande zon en een verkoelend drankje. Een fijne afsluiter van een bijzondere dag.

Overnachten op Ngamba Island

Voor diegenen die zich nog meer willen verdiepen in het opvangcentrum op Ngamba Island is een overnachting de beste keuze. Niet alleen maakt u dan meerdere voedermoment mee, u mag ook helpen de nesten voor de chimpansees voor te bereiden en u leert kritisch te kijken naar het gedrag van deze apen. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van één van de medewerkers. Daarnaast bezoekt u de vissersdorpen rondom het eiland, gaat u vissen en geniet u ’s avonds na bij het knetterende kampvuur. Een onvergetelijke ervaring!

 

andere hoogtepunten

in Oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!