Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Oeganda?

Oeganda ligt op de evenaar en kent daardoor een tropisch klimaat dat wordt gekenmerkt door een droog- en een regenseizoen. De temperaturen verschillen nogal door de uiteenlopende hoogteverschillen, maar over het algemeen kent Oeganda een bijzonder aangenaam klimaat door de relatief hoge ligging. Zo ligt Kampala bijvoorbeeld op 1100m boven zeeniveau en is de gemiddelde temperatuur 26 graden Celsius.

Over het algemeen kan aangenomen worden dat het noorden van Oeganda het laagst is gelegen en dus de temperaturen het hoogst zijn. Hoe verder men afdaalt naar de zuidelijk gelegen vulkanen wordt het naverwant ook steeds koeler. In de zuidelijke gebieden is een fleecejacket of trui dan ook wenselijk voor de avonden. Verder liggen er in en om Oeganda enorme waterpartijen die ervoor zorgen dat het gehele jaar door een flinke regenbui kan vallen, hierdoor is het land dan ook ontzettend groen en vruchtbaar.

Over het algemeen wordt aangehouden dat eind oktober en november het korte regen seizoen betreft en maart, april het lange regenseizoen. Dit blijkt echter de afgelopen jaren nogal eens te verschillen met regen in het droge seizoen en droge periodes in het regenseizoen.

Regenseizoen
De buien in het regenseizoen zijn kort en krachtig en vallen vooral in de nacht en in de ochtend. In tegenstelling tot veel andere landen is Oeganda goed te bereizen en biedt het regenseizoen zelfs een aantal voordelen. Zo zijn er minder toeristen, zijn de rode Afrikaanse wegen minder stoffig en de omgeving prachtig groen en weelderig!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Oeganda:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure