9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Mburo

Hoogtepunten

Lake Mburo

"Het mooiste meer ter wereld"

Lake Mburo is het kleinste wildpark van Oeganda en zeer centraal gelegen en goed te bereiken vanaf verschillende plaatsen. Zo ligt het op enkele uren rijden van Kampala. Vanuit het zuidwesten van Oeganda (het gorilla gebied) is het park binnen een halve dag te bereiken. Lake Mburo vormt dan vaak een ontspannen afsluiter van een Oeganda reis.

Lake Mburo kent een rijk dierenleven. Er zijn meer dan 315 verschillende vogelsoorten, het park bezit 68 verschillende zoogdieren (waaronder impala’s, buffels, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, etc). Tegenwoordig leven er in Lake Mburo steeds meer leeuwen die ’s nachts te horen zijn vanuit de Mihingo Lodge. In Oeganda komen de zebra’s alleen nog in het Lake Mburo park voor. Wat Lake Mburo zo uniek maakt is dat dit het enige park is waar u een wandelsafari kunt doen, ook zou u een paardrijdsafari kunnen doen. Wat u zeker niet mag missen is de boottocht over het Lake Mburo meer wat zeker de moeite waard is!

 

Activiteiten bij Lake Mburo

Ontdek ze allemaal!

Lake Mburo Nationaal Park mag dat het kleinste nationale park van Oeganda zijn, er zijn wel vele excursiemogelijkheden. Zie hieronder een overzicht: 

Wandelsafari

Wandelschoenen aan, rugzak op en voldoende water mee! Tijdens de wandelsafari gaat u onder leiding van een professionele ranger al wandelend op zoek naar de wilde dieren in het nationale park. Zebra’s, buffels, hyena’s en prachtige antiloopsoorten komen u van dichtbij begroeten. Een unieke activiteit die maar op een beperkt aantal locaties in Oeganda mogelijk is.

Paardrijsafari

Zowel voor beginners als voor gevorderden is de paardrijsafari een spannend avontuur. Er is geen betere manier om dichtbij het wild te komen dan met een ander dier, vandaar ook dat u tijdens de safari te paard echt dicht bij de dieren kunt komen. Houdt er rekening mee dat voor deze excursie een maximaal gewicht van 90 kg. per persoon geldt. De excursie kan alleen ter plaatse via uw gids worden geboekt.

Mountainbikesafari

Fietsend langs de wilde dieren en genieten van het constant prachtige uitzicht. Ideaal voor de sportieve reiziger! De mountainbikesafari is vanwege de hoogteverschillen in Lake Mburo Nationaal Park een uitdagende tocht. Heeft u twijfels over uw fysieke conditie in combinatie met deze excursie? De reisspecialisten informeren u in een persoonlijk gesprek graag verder.

Nachtsafari

De nachtsafari gaat van start wanneer het donker begint te worden, nog voor aanvang van uw diner. Er gaat een professionele ranger, woonachtig in Lake Mburo Nationaal Park, mee. Hij of zij zal met een grote lamp op zoek gaan naar nachtactieve dieren. Hulp tijdens het spotten is natuurlijk altijd gewenst. Een nachtsafari is bijzonder vanwege de mogelijkheid om dieren te spotten die overdag niet of nauwelijks actief zijn, zoals bushbaby’s, hyena’s en luipaarden.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips