Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Mburo

Hoogtepunten

Lake Mburo

"Het mooiste meer ter wereld"

Lake Mburo is het kleinste wildpark van Oeganda en zeer centraal gelegen en goed te bereiken vanaf verschillende plaatsen. Zo ligt het op enkele uren rijden van Kampala. Vanuit het zuidwesten van Oeganda (het gorilla gebied) is het park binnen een halve dag te bereiken. Lake Mburo vormt dan vaak een ontspannen afsluiter van een Oeganda reis.

Lake Mburo kent een rijk dierenleven. Er zijn meer dan 315 verschillende vogelsoorten, het park bezit 68 verschillende zoogdieren (waaronder impala’s, buffels, luipaarden, hyena’s, jakhalzen, etc). Tegenwoordig leven er in Lake Mburo steeds meer leeuwen die ’s nachts te horen zijn vanuit de Mihingo Lodge. In Oeganda komen de zebra’s alleen nog in het Lake Mburo park voor. Wat Lake Mburo zo uniek maakt is dat dit het enige park is waar u een wandelsafari kunt doen, ook zou u een paardrijdsafari kunnen doen. Wat u zeker niet mag missen is de boottocht over het Lake Mburo meer wat zeker de moeite waard is!

Activiteiten bij Lake Mburo

Ontdek ze allemaal!

Lake Mburo Nationaal Park mag dat het kleinste nationale park van Oeganda zijn, er zijn wel vele excursiemogelijkheden. Zie hieronder een overzicht: 

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips