Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Bunyonyi

Hoogtepunten

Lake Bunyonyi

"Plaats van de kleine vogels"

Lake Bunyonyi betekent ‘plaats van de kleine vogels’ en is misschien wel de meest idyllische plek in Oeganda. Dit prachtige kratermeer ligt verscholen tussen vele vulkaanpieken. In dit op één na diepste meer van Afrika (900 meter) zijn er verschillende eilandjes waar u kunt overnachten. Met een uitgeholde boomstam vaart u over het meer en geniet u van het échte Afrika. Een bezoek aan Lake Bunyonyi betekent een waar rustpunt in uw reis. Hier geniet u van spectaculaire uitzichten, stilte en lokale Afrikaanse gebruiken.

Vanaf het vasteland is er de mogelijkheid om naar één van de vele eilandjes te varen. Hierdoor krijgt u al meteen een goed impressie van dit mystieke meer. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden waar u kunt genieten van de rust en de vele vogels. In het meer kunt u veilig zwemmen of maakt u een prachtige tocht over het meer met een uitgehakte boomstam (kano).

Op het meer zijn verschillende accommodaties te boeken (middenklasse, budget of luxe). Het uitzicht vanuit sommige accommodaties is magnifiek. Op die plekken strekt het meer zich dan voor u uit en wordt bevaren door kanoschippers die per uitgehakte boomstammen heen en weer pendelen tussen de 39 eilandjes in dit meer. Kinderen gaan per kano naar school en ook marktproducten worden op deze manier vervoerd. Een bezoek aan Lake Bunyonyi betekent dan ook kennismaken met de lokale Oegandese cultuur.

Activiteiten aan Lake Bunyonyi

Ontdek ze allemaal!

Lake Bunyonyi is een oase van rust en biedt een fantastische kennismaking met het lokale Oegandese leven. Bekijk hieronder alle excursiemogelijkheden op en rondom het meer: 

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!