9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Sipi Falls

Hoogtepunten

Sipi Falls

Met de mooie watervallen

Het gebied Sipi Falls bestaat uit drie watervallen en ligt in het oosten van Oeganda in het district Kapchorwa, ten noordoosten van Mbale. De watervallen liggen aan de rand van het Mount Elgon National Park aan de grens met Kenia. De Sipi Falls en de Sipi rivier zijn vernoemd naar de ‘Sep’ een inheemse plant aan de oevers van de rivier, een medicinale plant die door de lokale bevolking wordt gebruikt tegen mazelen en de griep. Het gebied kenmerkt zich door koffieplantages, riviertjes, watervallen, kameleons, een wilde aan vegetatie, traditionele Afrikaanse dorpjes en prachtige uitzichten op de Karamoja savannes.

Doordat Sipi Falls op een hoogte van 1600 meter ligt is het klimaat er overdag zeer aangenaam en daarmee ook een ideale plek om tot rust te komen met een boek in één van de accommodaties met uitzicht op de Sipi waterval. Sipi Falls behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Oeganda en is dan ook ontzettend groen en weelderig, met vele bloemen en plantensoorten, waartussen kleurrijke kameleons zich verschuilen. Voor reizigers die net iets meer tijd te besteden hebben en graag ‘het echte’ Oeganda willen ervaren is Sipi Falls een fantastische stop in het weinig bezochte Oosten van Oeganda!

Activiteiten Sipi Falls

Ontdek ze allemaal!

Sipi Falls is het park met de leukste excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Wandelen

Het Sipi Falls gebied is het startpunt van verschillende wandelingen, waaronder een zware klim naar de top van Mount Elgon. In de omgeving van de Sipi & Sisyi watervallen kunnen verschillende minder zware wandelingen ondernomen worden. Onder begeleiding van een lokale gids bezoekt men een koffieplantage, vanuit het Sipi Falls gebied wordt zelfs koffie geëxporteerd naar onder andere de Nederlandse koffiespeciaalzaak Simon Levelt. Bugisu Arabica groeit alleen op een hoogte van 1600 – 1900m. Tijdens het bezoek aan de plantage wordt de Oegandese werkwijze en het koffieproces nader toegelicht. Verder wordt er tijdens deze wandeling het pure Afrika ervaren en zal er ook op traditionele wijze een bananenbiertje gedronken worden met de lokale bevolking. De winsten van deze wandelingen gaan direct naar lokale community projects.

Abseilen / rockclimbing

Voor de avonturiers is er in het gebied ook een spectaculaire abseiling naast de 100m hoge Sipi waterval mogelijk en worden er door dezelfde Italiaanse klimmers meerdere klimroutes met verschillende moeilijkheid graden aangeboden.

Uitgewerkte verlenging

Na afloop of voorafgaand aan een reis naar Sipi Falls? We hebben alvast een mooie verlenging samengesteld. Klik op de link, om een idee te krijgen hoe het programma er dan uit komt te zien.

andere hoogtepunten

in oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla’s en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Oeganda.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen