9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 

corona dashboard

Reizen met Matoke Tours in Corona tijd

Op dit dashboard lichten wij u volledig in en delen we onze visie op reizen in Afrika in het (post)corona tijdperk.  Welke maatregelen heeft Matoke Tours genomen om verantwoord en veilig door Afrika te reizen? Welke speciale voorwaarden hanteren we nu waardoor u zonder zorgen een reis kan boeken? Bekijk daarvoor onderstaand dashboard én de videoreportage voor alle antwoorden! 

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

SPECIALE REIS- EN ANNULERINGSVOORWAARDEN VOOR REIZEN IN CORONA TIJD

Als maatwerkspecialist en expert in bijzondere reizen naar Afrika, weten wij als geen ander dat ieder persoon uniek is en dat iedere klant zijn eigen, persoonlijke reiswensen heeft. Door onze jarenlange ervaring en onze liefde voor Afrika, weten wij hoe we dé perfecte maatwerkreis moeten organiseren voor u. De afgelopen periode zijn er veel reizen uitgesteld vanwege corona en dit heeft ons meer dan ooit laten inzien dat persoonlijk contact met onze reizigers en het meedenken in oplossingen in deze onzekere tijd erg belangrijk is.

Op de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat u uw reis boekt wanneer u daar zelf een goed gevoel bij heeft en dat vol vertrouwen doet. Het boeken van een verre rondreis moet plezier geven, geen twijfel en onzekerheid. We hanteren daarom voor nieuwe reizen, geboekt tussen 1 oktober 2020 en 1 juli 2021, flexibele reis- en annuleringsvoorwaarden.

Omboekgarantie:

Indien u twijfelt om nu een privé reis te boeken voor de korte of lange termijn, kunnen we u geruststellen. Door nu uw privé reis te reserveren, bent u verzekerd van beschikbaarheid en gunstige tarieven. Wij hanteren momenteel flexibele boekingsvoorwaarden, waarbij u in het geval van een code rood/oranje reisadvies tot 5 weken voor vertrek uw reis kosteloos* kunt omboeken naar een andere vertrekdatum of zelfs bestemming. Kortom, de keuzevrijheid om uw reis om te boeken ligt bij u als reiziger. Deze omboekgarantie geldt niet voor groepsreizen, vanwege het minimum aantal deelnemers bij een groepsreis.

* Voor nagenoeg al onze omgeboekte reizigers (vanaf maart 2020) hebben we dit kosteloos kunnen organiseren. Uitzonderingen zijn het omboeken van een reis in het laagseizoen naar het hoogseizoen en uiteraard overleggen we dit persoonlijk met u.

Gereduceerde aanbetaling:   

Wij begrijpen dat u in deze onzekere tijd terughoudend bent in het voldoen van een aanbetaling. Deze aanbetaling is echter nodig om de beschikbaarheid van uw reis te garanderen. Om u tegemoet te komen verlagen wij tijdelijk onze aanbetaling van 40% naar 10% van de reissom. Deze tijdelijke actie geldt voor NIEUWE boekingen die gemaakt zijn tussen 1 oktober 2020 en 1 juli 2021. Uw betaling valt onder de garantie van het SGR en u als klant bent dus beschermd voor uw bestaande reis en ook in het geval van een omgeboekte reis.

Corona-annuleringsvoorwaarden & geld-terug garantie:

Reizigers die nu een reis boeken naar Afrika, zijn zich ervan bewust dat het onzeker is of hun reis uitgevoerd kan worden. Wij waarderen het vertrouwen van u als klant om juist nu uw reis door ons te laten verzorgen en we hebben daarom samen met onze leveranciers gekeken naar nieuwe voorwaarden, zodat we voor klanten die tussen 1 oktober 2021 en 1 juli 2021 een nieuwe reis boeken, meer garanties & flexibiliteit kunnen bieden.

Wanneer kunt u uw reis kosteloos annuleren?

  • Er geldt in Nederland 5 weken voor vertrek een code oranje/rood reisadvies, én
  • U heeft uw nieuwe reis tussen 1 oktober 2020 en 1 juli 2021 geboekt, én
  • Matoke Tours heeft flexibele tickets voor u geboekt, of u heeft zelf uw tickets geboekt.

NB: Met nagenoeg al onze leveranciers hebben we een flexibel beleid kunnen onderhandelen, waardoor we u deze gunstige voorwaarden kunnen bieden. Uitzonderingen zijn enkele binnenlandse vluchten, aanbieding tickets en enkele lodges, maar deze zullen we indien van toepassing persoonlijk met u overleggen. Omboeken kan in deze gevallen kosteloos en uiteraard worden de annuleringskosten tot het minimum beperkt.

NB: Voor de meeste Tanzania reizen houden we een termijn aan van 8 weken voor vertrek.

De veiligheid en gezondheid van al onze reizigers staat altijd voorop. Indien er 5 weken voor vertrek sprake is van een code rood/oranje reisadvies op de bestemming, dan bieden wij onze reizigers in de eerste plaats de mogelijkheid om kosteloos om te boeken naar een andere reisdatum. We nemen hiervoor persoonlijk contact op, zodat we samen met u, in goed overleg kunnen kijken naar de mogelijkheden. We stellen ons daarbij zo flexibel mogelijk op en mocht de reis niet uitgesteld kunnen worden, dan wordt uw aanbetaling uiterlijk 14 dagen na de oorspronkelijke vertrekdatum gerestitueerd.

De corona-pandemie heeft laten zien dat het enorm belangrijk is om als reisorganisatie aangesloten te zijn bij het ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Dit zijn de drie belangrijkste keurmerken binnen de reisbranche en van toepassing op zowel de Nederlandse als Belgische Matoke Tours reizigers.

Reizen door Oeganda, Rwanda, Kenia, Tanzania, Namibie, Botswana, Zambia en Malawi is nu goed mogelijk. Rwanda heeft zelfs op 15 mei 2021 een code geel gekregen van buitenlandse zaken. Het ziet er naar uit dat meerdere landen binnenkort volgen en een geel reisadvies gaan krijgen aangezien de besmettingen in Afrika laag zijn t.o.v. andere continenten. 

In de bovengenoemde landen zijn geen verregaande restricties en worden de veiligheidsregels om verdere besmetting van corona tegen te gaan, streng nageleefd.  We blijven ook de andere bestemmingen nauwlettend in de gaten houden. We zullen op korte termijn alleen reizen laten vertrekken indien er geen verregaande restricties zijn (zoals corona testen waarbij je meerdere dagen in een hotel op de uitslag moet wachten). 

Als u op korte termijn wilt reizen, kunnen we voorlopig alleen de bestemmingen Oeganda, Kenia, Tanzania, Rwanda, Namibie, Botswana, Zambia en Malawi aanbieden. Wilt u toch wat langer wachten, dan zijn AL onze bestemmingen boekbaar en kunt u de reis van uw keuze alvast boeken. We hanteren daarbij flexibele boekingsvoorwaarden zoals uitgelegd onder punt 1 op deze pagina!

In Rwanda, Oeganda, Kenia, Namibie, Tanzania, Botswana, Zambia en Malawi wordt er nu gereisd en dat gaat goed. Men houdt zich goed aan de opgelegde maatregelen en er zijn geen noemenswaardig aantallen besmettingen. Je reist in je eigen kleine gezelschap en verblijft in kleinschalig lodges, die zeer zorgvuldig omgaan met de vereiste social distancing, hygiëne en het gebruik van mondkapjes. Ook de KLM vliegt weer vrijwel dagelijks. Ook zij doet dat met de grootst mogelijke zorg.

Kunnen we binnenkort weer naar nog meer bestemmingen afreizen?
Dat valt moeilijk te zeggen en we kunnen hier geen zekerheid over geven. We houden de ontwikkelingen in de gaten en zullen u hierover informeren. Voor nu bieden we alleen ‘korte termijn vertrek‘ aan naar Kenia, Oeganda, Namibie, Tanzania, Zambia, Botswana en Malawi aan. Het lijkt het erop dat er binnen afzienbare tijd gereisd kan worden naar Madagascar, maar dit moeten we nog afwachten.

“Een safari naar de wilde dieren in Tanzania stond al jaren heel hoog op ons verlanglijstje. Aanvankelijk dachten wij dat het vanwege corona niet mogelijk was om naar Tanzania te reizen, maar dat bleek al snel een onjuiste aanname te zijn.”

Ramon en Anke gingen in het najaar van 2020 met Matoke Tours op pad. Ze hebben hierover dit reisverslag geschreven. Ook maakten zij deze video reportage tijdens de migratie.

Ook Sophie en Frederique uit Belgie gingen met Matoke Tours op reis in Corona tijd. In de winter van 2020 bezochten zij Kenia en daar bleken zij één van de weinige reizigers op de savannevlaktes te zijn! Ze hebben hierover kort hun reiservaringen uiteengezet.

We begrijpen goed dat er ook mensen zijn die juist nu willen reizen, nu ze de parken en lodges voor zichzelf hebben. We krijgen hier dan ook met regelmaat vragen over, zeker nu er vanuit andere (Europese) landen, zoals Frankrijk en Duitsland, wel op een aantal bestemmingen binnen Afrika gereisd mag worden. En helemaal nu Rwanda door Buitenlandse Zaken een code geel heeft gekregen. Tevens zijn er bestemmingen in Afrika die weer helemaal open zijn voor toerisme, ondanks dat er een reiscode oranje geldt vanuit de Nederlandse overheid. Dit zijn Oeganda, Kenia, Tanzania, Namibie, Zambia, Botswana en Malawi.

Matoke Tours kan daar dus reizen heen organiseren op korte termijn! Alle andere Matoke bestemmingen kunt u uiteraard ook boeken, maar daar raden wij ‘korte termijn vertrek’ nu nog af, aangezien er te veel restricties zijn op die andere bestemmingen.

Eigen risico?
Reizen door een land met code oranje kan dus. Matoke Tours kan uw reis ter plaatse perfect uitvoeren en zal daar de verantwoordelijkheid voor nemen zoals u dat gewend bent van ons. Matoke Tours kan echter niet de vlucht voor u boeken zo lang het code oranje is. De vlucht boekt u dan zelf en u bent daar ook zelf verantwoordelijk voor. Matoke Tours biedt altijd actieve hulp aan in het geval van voortijdig afbreken van de reis, gerelateerd aan het coronavirus, maar is niet verantwoordelijk voor eventueel extra gemaakte kosten die daaruit ontstaan.

Code oranje wat houdt dat in?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken schrijft: “Door ernstige veiligheidsrisico’s in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor”.

De “veiligheidsrisico’s” betreffen het verhoogde risico op het oplopen van Corona ter plekke en de eventuele gevolgen daarvan ter plekke. De besmettingsgraad in landen als Rwanda, Oeganda, Kenia, Tanzania en Namibië zijn echter aanmerkelijk lager dan hier. Daarnaast vinden onze reizen plaats in de natuur met heel veel ruimte om u heen.

De reisadviezen van Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn adviezen en dus niet bindend. In overleg met Matoke Tours kunt u bepalen of u uw reis wel of niet wilt laten doorgaan. Wel kan het code oranje reisadvies invloed hebben op uw reisverzekering en eventueel op Quarantaine maatregelen bij terugkomst. Lees hier meer over in de onderstaande tekst.

Hoe zit het met mijn reis– en annuleringsverzekering als ik op reis ga naar een land met “code oranje”? 

Dit hangt af van bij wie je de reisverzekering hebt lopen. Sommige reisverzekeraars bieden helemaal geen dekking (bijvoorbeeld FBTO) en anderen alleen voor risico’s die niet met corona te maken hebben (Bijvoorbeeld De Amersfoortse, ANWB, Allianz). In sommige gevallen heb je dan een aanvullende dekking nodig. Informeer dus altijd goed bij uw reisverzekeraar als u nu een reis wilt boeken en vraag hen de voorwaarden (schriftelijk) met u te communiceren.  U kunt ook bij uw zorgverzekeraar checken of medische kosten vergoed worden op uw reis.

Zijn er restricties op mijn reis?
Wij bieden uitsluitend reizen aan met korte termijn vertrek naar bestemmingen waar er geen, of geen verregaande restricties zijn tijdens het reizen. Op dit moment geldt dat alleen op de bestemmingen Oeganda, Rwanda, Kenia, Namibië,  Tanzania, Zambia, Botswana en Malawi. Wel moet u in de meeste gevallen een recent negatief PCR-testcertificaat kunnen overleggen. Tijdens de reis houdt u zich aan de regels die ter plekke gelden, zoals voldoende desinfecteren en dragen van mondkapjes. Voor meer informatie daarover kunt u klikken op onderstaande vraag de maatregelen per bestemming”.

 

 

De bestemmingen die momenteel open zijn (Oeganda, Kenia, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Namibië, Botswana, Zambia en Malawi) hanteren een aantal maatregelen voor binnenkomende en uitgaande reizigers. Denk daarbij aan een negatieve CPR test bijvoorbeeld en het invullen van een gezondheidsformulier. 

Onze medewerkers zijn volledig op de hoogte van deze maatregelen. Neem contact met ons op voor meer uitleg van deze maatregelen of vraag direct een vrijblijvend reisvoorstel aan waarin deze maatregelen ook worden beschreven.

Indien er meer bestemmingen open gaan, passen we de informatie hier aan en voegen we bestemmingen toe. We verwachten dat Madagascar ook binnenkort weer haar grenzen opent voor toerisme. We actualiseren deze pagina regelmatig.

ACTUELE SITUATIE IN TANZANIA flag TZ

 

ACTUELE SITUATIE IN OEGANDA flag UG

 

ACTUELE SITUATIE IN KENIA flag KE

 

ACTUELE SITUATIE IN RWANDA flag RW

 

ACTUELE SITUATIE IN MADAGASCAR flag MG

 

ACTUELE SITUATIE IN MALAWI flag MW

 

ACTUELE SITUATIE IN NAMIBIE flag NA

 

ACTUELE SITUATIE IN BOTSWANA flag BW

 

ACTUELE SITUATIE IN ZAMBIA flag ZM

 

ACTUELE SITUATIE IN ETHIOPIE flag ET

 

 

Reizen met ruimte en schone lucht
In Afrika is veel ruimte, natuur en schone lucht. De landen, parken en natuurgebieden die wij bezoeken kennen een lage bevolkingsdichtheid. Enkele Afrikaanse steden zijn dichtbevolkt en dat zijn nu nét de plekken waar we niet overnachten in onze reizen. Al onze bestemmingen zijn ver weg van het massatoerisme. Vaak bent u één van de weinige toeristen in een nationaal park en komt zo vrijwel geen andere mensen en/of toeristen tegen. Reizen met Matoke Tours betekent reizen met ruimte! Ver weg van het massatoerisme en midden in de Afrikaanse natuur met heel veel ruimte en schone lucht.

Reizen met een kleinschalig karakter
Reizen met Matoke Tours betekent ook overnachten in kleinschalige en kwalitatief goede lodges die vaak midden in de natuur staan. In deze kleinschalige lodges is oog voor kwaliteit, hygiëne, goed eten en comfort. Er is volop ruimte en er zijn weinig andere toeristen. De meeste van onze lodges beschikken over zo’n 8 tot 10 kamers gemiddeld.  Sinds onze oprichting is die kleinschaligheid altijd een belangrijke pijler geweest binnen de visie van Matoke Tours. Juist nu blijkt dat kleinschaligheid een zegen is.

Toerisme is in Afrika één van de meest belangrijkste bronnen van inkomsten. De gevolgen van de corona-pandemie zijn dan ook enorm.

In de meeste Afrikaanse landen is er geen sociaal vangnet zoals wij dat kennen. Geen werk betekent geen geld en daardoor geen eten. Niet alleen de lokale bewoners worden hard geraakt door de gevolgen van de corona-maatregelen. De inkomsten uit het toerisme worden vaak gebruikt om natuurgebieden en wilde dieren te beschermen. Nu dat geld er niet is en parkwachters werkloos thuiszitten, krijgen stropers vrij spel. Veel mensen moeten op zoek naar andere inkomstenbronnen. Hun enige alternatief is landbouw, veeteelt of houtkap. Dat gaat allemaal ten koste van natuurgebieden. Als dat gebeurt, worden de klimaatdoelstellingen onhaalbaar en zal wildlife verdwijnen. Uw toekomstige duurzaam opgezette reis is daarom van groot belang om de lokale economie te steunen en om het verlies van natuur en wildlife tegen te gaan.

Hoe maakt Matoke Tours mijn reis duurzamer? Wat doen wij om zoveel mogelijk bij te dragen aan behoud van de natuur, welzijn van de cultuur en impact op het klimaat?

U leest er hier meer over.

Als u naar Afrika reist is een vliegreis onvermijdelijk en daarom staat hygiëne en veiligheid centraal tijdens de vlucht. Zo lang het coronavirus wereldwijd nog niet onder controle is, worden er maatregelen gehanteerd die in lijn zijn met de richtlijnen van het WHO, RIVM en de GGD.

Veiligheid en hygiëne op de luchthaven
Op de luchthaven geldt dat u 1,5 meter afstand moet houden. Via markeringen, vloerstickers en posters worden reizigers gewezen op de maatregelen. Daarnaast dient u ten minste een mondkapje te dragen bij de incheckbalies, bij de security- en grensprocessen en bij het instappen.

Veiligheid en hygiëne in het vliegtuig
Aan boord van het vliegtuig draagt de bemanning mondkapjes en beschermende handschoenen. Ook zijn er extra hygiënemiddelen aan boord zoals desinfecterende handgels. Als passagier dient u net als in het openbaar vervoer een mondkapje te dragen. De luchtkwaliteit in het vliegtuig wordt continue ververst met lucht van buiten het vliegtuig en daarnaast wordt er gebruik gemaakt van HEPA-filters die ook worden gebruikt in ziekenhuizen en operatiekamers. Deze filters vangen 99,99% van alle virussen (inclusief het corona virus) en bacteriën die eventueel in de lucht zitten. Deze informatieve film van KLM over de luchtkwaliteit aan boord van de vliegtuigen geeft u een goede impressie. Om een indruk te krijgen van KLM’s maatregelen om het risico op besmetting met het coronavirus tot een minimum te beperken kunt u deze film bekijken.

De lokale overheden hebben regels opgesteld, zodat toeristen op een veilige en verantwoorde manier kunnen reizen door Afrika. Zo hebben de regering van Tanzania en Kenia een nieuwe SOP (standard operation procedure) uitgebracht waarin de veiligheid- en gezondheidsregels staan voor het ontvangen van toeristen.

Zo moeten alle landcruisers dagelijks grondiger gereinigd worden dan voorheen en wordt ook bagage schoongemaakt. Daarnaast worden medewerkers in de toerismebranche opgeleid om afstand te bewaren en moet op locaties als restaurants, maar zelfs kampvuurplekken voldoende ruimte beschikbaar gemaakt worden om afstand te kunnen bewaren. Ook op de luchthavens worden de schoonmaakrichtlijnen aangescherpt en kunnen reizigers op diverse plekken hun handen wassen of gebruik maken van desinfecterende handgel. Daarnaast wordt er actief gescreend op gezondheidsklachten.

In de Serengeti is er zelfs een speciaal COVID-19 hospitaal ingericht om eerste hulp te kunnen verlenen. Voor noodsituaties biedt Flying Doctors uitkomst. U wordt per luchtambulance naar Nairobi gevlogen en vervolgens naar het beste ziekenhuis van Oost-Afrika gebracht. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze Flying Doctors webpagina.

Hygiëne in het vervoer
Onze reizen worden uitgevoerd in privé verband of met kleine groepen, waardoor het contact met andere mensen wordt geminimaliseerd. Hygiëne en veiligheid zijn altijd belangrijke speerpunten geweest bij Matoke Tours. Alle voertuigen worden grondig gereinigd en zijn uitgerust met een EHBO-set. In het kader van extra maatregelen is het bijvoorbeeld in Tanzania mogelijk om een zogenaamde Corona-kit aan te schaffen met mondkapjes, hygiëne doekjes en desinfecterende handgel.

Hygiëne in de lodges
Wellicht kent u het vast wel van eerdere reiservaringen in Afrika. Na een avontuurlijke, maar toch ook stoffige safari in uw 4×4 wagen komt u voldaan aan bij uw lodge, waar u wordt opgewacht door een vriendelijk lachende portier met een lokaal drankje en een verfrissend handdoekje. Hygiëne heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de lodges in Afrika en dat is in deze tijd niet anders. Eén van onze favoriete lodges op Zanzibar geeft u graag een indruk welke extra hygiëneregels er geïntroduceerd zijn:

  • Alle medewerkers hebben een gezondheidstraining gehad waarbij de richtlijnen van de WHO centraal staan.
  • Bij iedere schoonmaak wordt gebruik gemaakt van schoonmaakmiddelen met 70% alcohol.
  • Er is desinfecterende handgel geplaatst in alle publieke ruimtes, zoals het restaurant, de bar, de toiletten en het terras.
  • Er geldt een dagelijkse gezondheidscheck voor alle personeelsleden.
  • In het kader van “social distancing” heeft de lodge een innovatieve oplossing bedacht. Gasten kunnen gebruik maken van een app voor vragen aan de receptie en om maaltijden of een taxi te bestellen via de telefoon.
  • Tijdens de “lockdown” kon de lodge geen gasten ontvangen en hebben zij deze tijd gebruikt voor renovaties en om de lokale gemeenschap te informeren over goede hygiëne, zoals het gebruik van zeep en mondmaskers.

Het reisadvies verschilt per bestemming en kan ieder moment veranderen. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken kunt u de meest actuele informatie over uw reisbestemming lezen. U dient zich als bezoeker van een land te houden aan de coronamaatregelen die de lokale overheid hanteert.

Op de eerste plaats vinden wij het belangrijk dat u uw reis boekt wanneer u daar zelf een goed gevoel bij heeft en dat vol vertrouwen doet. Het boeken van een verre rondreis moet plezier geven, geen twijfel en onzekerheid.

Voordelige tarieven
Vroeg reserveren betekent voordelige tarieven! De prijzen voor reizen naar alle Matoke Tours bestemmingen zijn stabiel en we hebben met onze leveranciers in Afrika af kunnen spreken dat we voor 2021 dezelfde tarieven mogen hanteren als in 2020.

Beschikbaarheid
De reizen die vanwege Corona niet door kunnen gaan, worden omgeboekt naar 2021. Vanwege het kleinschalige karakter van onze accommodaties betekent dit dat veel lodges eerder dan normaal volgeboekt raken. Door vroeg te reserveren kunt u verblijven op uw favoriete plekjes en kunt u lange tijd uitkijken naar uw droomreis in het verschiet!

Flexibele voorwaarden
Speciaal voor deze onzekere tijden hanteren we nu flexibele reis -en annuleringsvoorwaarden, zoals uitgelegd onder punt 1 op deze pagina.

Wilt u graag de drukke vakantieperiodes vermijden en profiteren van laagseizoen kortingen, dan denken wij graag met u mee. Hieronder hebben we een aantal bestemmingen uitgelicht, maar mocht u vragen hebben over een andere periode of bestemming, neemt u gerust contact met ons op voor een advies op maat.

Kenia en Tanzania
In het laagseizoen (april, mei en november) is de vegetatie in de parken groener dan in het droge seizoen, waardoor je prachtige plaatjes kan schieten. Het is een grotere uitdaging om de dieren te spotten doordat de dieren meer verspreid zijn, maar daarvoor geldt in de plaats dat u in deze periode één van de weinige toeristen in de parken bent.

Madagascar
Tijdens de periode net na de regentijd, van half maart tot eind juni is Madagascar een prachtige bestemming om te bezoeken. Het is er rustig, de temperatuur is aangenaam, alles staat in bloei en er zijn veel dieren te spotten. In het laagseizoen is Madagascar qua kleur op haar best!

Malawi en Zambia
Deze exclusieve en ongerepte bestemmingen zijn dé ultieme droom voor iedere safari liefhebber en reizen buiten de vakantieperiodes in mei en juni zorgt voor interessante laagseizoen tarieven. Na de regenperiodes staat de natuur in bloei en bruist het van leven in de parken. De dieren zijn in deze periode lastiger op te sporen, maar dat maakt de zoektocht voor de fervent safariliefhebber alleen maar extra spannend! Ook voor liefhebbers van fotografie biedt het laagseizoen een groot voordeel. Foto’s van olifanten, leeuwen of neushoorns omringd door groene natuur en met een strak blauwe lucht op de achtergrond zorgen voor een prachtig contrast.

Als echte Afrika liefhebbers zijn wij het allerliefst bezig met het samenstellen en organiseren van uw droomreis naar Afrika. Onze Afrika specialisten delen graag hun ervaringen en tips met u. U kunt een aanvraag indienen via deze button.

Persoonlijk contact is misschien wel de belangrijkste kernwaarde bij Matoke Tours. Juist in deze tijden waarop alles even op z’n kop staat is dit enorm belangrijk. Door de vele contactmomenten die we hebben met onze klanten, maar ook leveranciers, ontstaat een vertrouwensband die juist nú extra belangrijk is gebleken.

Als maatwerkspecialist is het samenstellen van een rondreis een heuse ambacht, omdat onze reizen door Afrika uit verschillende componenten bestaan die zijn vastgelegd bij verschillende leveranciers. Onze reizen bestaan vaak uit meerdere leveranciers. Denk aan de lokale agent, maar ook de lodges, binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, chauffeurs, gidsen en andere betrokkenen.

Om een reis succesvol te kunnen omboeken is niet alleen het contact met een reiziger van belang, ook de flexibiliteit van al onze leveranciers speelt een belangrijke rol in het omboekingsproces. Dit kan alleen als we op een persoonlijke manier met alle betrokkenen contact houden. We hebben wederom gezien hoe belangrijk persoonlijk contact is met klanten én leveranciers is en hoe belangrijk het is om een eigen netwerk en zelfs kantoor in Afrika te hebben.

Bij Matoke Tours ontzorgen we en nemen we bijna alles voor u uit handen, maar een aantal zaken kunt u alleen zelf organiseren. Als reiziger dient u zelf zorg te dragen voor drie belangrijke zaken:

1. Geldig paspoort en visum (indien noodzakelijk)
2. Inentingen
3. Gezondheidsverklaring & PCR-test

Alle passagiers (van 13 jaar en ouder) die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Als u hierop verklaart klachten te hebben die passen bij COVID-19, mag u niet aan boord. U ontvangt een vragenformulier van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Tijdens de reis houdt u het formulier bij zich. Op de luchthaven van aankomst wordt steekproefsgewijs gevraagd om de gezondheidsverklaring te tonen.

Per bestemming kunnen de eisen wat betreft het toelaten van een reiziger afwijken, maar een PCR-test en een Non-COVID-19-verklaring zijn de meest voorkomende verklaringen die gevraagd worden. U kunt onder andere terecht bij de volgende gezondheidscentra: www.reisprik.nl, www.coronalab.eu, pcrtest.nl en www.klmhealthservices.com.

Reisapp van Buitenlandse zaken
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van uw reisbestemming door de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden. U kunt uw reisbestemming als favoriet aanmelden en u ontvangt dan een pushbericht zodra het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand. Daarnaast beschikt u zelf over informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of het verlies van uw paspoort.

Meldt u voor aanvang van de reis aan bij de ambassade
Indien gewenst kunt u zich registreren bij de ambassade, zodat zij weten dat u in het land bent. Via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken wordt u op de hoogte gehouden van de veiligheidssituatie ter plaatse. In geval van een crisis krijgt u als reiziger een sms bericht.