Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Safari Namibië

Safari Namibië

Op safari in Namibië met Matoke Tours

Specialist in selfdrive safari's naar Namibië

Tijdens een safari door Namibië word je telkens verrast door de bijzondere landschappen die aan je oog voorbij trekken. Gigantische duinen en woestijnen, prachtige wildparken, diepe kloven, uitgestrekte zoutpannen én de vruchtbare Zambezi regio. Een safari in Namibië laat zich dan ook niet vergelijken met safari’s door andere landen in Afrika. In Namibië is de essentie van een safari reis niet alleen het spotten van de dieren. Het is juist de reis zélf waarbij je turend vanuit de auto oneindige landschappen aanschouwt en achter je laat.

Onze populaire bestemmingen

Ontdek deze safari reizen in Namibie

Hierboven trof u enkele voorbeelden aan van onze reizen naar Namibië. U kunt uw Namibië reis altijd op maat aanpassen. De getoonde reizen zijn dus voorbeeldreizen die naar eigen inzicht aangepast kunnen worden. 

Breng ons op de hoogte van uw reiswensen middels ons webformulier of bel naar 073-6123364. Ook bent u van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch op één van onze informatiedagen over Namibië.

Op safari in Etosha National Park

Het bekendste en meest wildrijke safari park van Namibië is Etosha National Park. Een groot deel van het park beslaat de immense witte zoutpan die ook wel ‘Etosha Pan’ genoemd wordt. Deze Etosha Pan staat vrijwel altijd kurkdroog. Slechts kleine plasjes water vormen hier en daar een hotspot voor dieren om te drinken.

Juist tijdens deze droge maanden is Etosha uitermate geschikt voor safari’s. Selfdrive avonturiers kunnen eenvoudig zelf op safari in Etosha. Vrijwel geen ander park binnen Afrika is zo geschikt voor een selfdrive safari als Etosha.

Het grootste deel van de waterbronnen ligt ten oosten en zuiden van de ‘Etosha Pan’. Safari-liefhebbers worden hier verwend met grote kuddes olifanten, giraffen en andere hoefdieren. Ook worden regelmatig leeuwen, cheeta’s en andere roofdieren gespot.

Op safari in de wildreservaten grenzend aan Etosha

Voor de meer ervaren safari liefhebbers (die al vaker op safari zijn geweest), raden we aan om je pijlen niet alleen op Etosha te richten. Zeker in de hoogseizoenmaanden kan het druk worden in Etosha. Wij raden het daarom aan om te verblijven in een lodge, hotel of accommodatie in één van de aangrenzende wildreservaten aan Etosha.
Tijdens je verblijf in deze accommodaties word de safari uitgevoerd door lokale ranger/gids van de betreffende accommodatie met een open safari jeep (voor meer en beter zicht). De kans dat je meer wild spot tijdens je safari is zo veel groter. Tevens herbergen deze wildreservaten vaak hoge concentraties aan wildleven!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Namibië

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!