9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Rwenzori’s Weismann piek beklimming

Rwenzori’s Weismann piek beklimming

6-DAAGSE Verlenging

Ondek de bergen van de maan, het Rwenzori gebergte!

Matoke Tours organiseert, in samenwerking met de best beoordeelde operator, Rwenzori trekking services, expedities naar de Weismann Piek. Uiteraard wordt u begeleid door Engelstalige en professionele berggidsen, porters & chef kok. Tijdens de klim overnacht u in eenvoudige berghutten onderweg en soms in tenten. U verblijft een nacht voorafgaand aan de klim in Kilembe in een eenvoudig hostel op 1450m hoogte.

Voor deze expeditie is een goede conditie nodig. Met de juiste kennis en voorbereiding en in nauw contact met onze specialisten, vergroot u de kansen op het behalen van de Weismann piek (4620 meter). 

Onze populaire bestemmingen

Uw verlenging geheel op maat!

Dag-tot-dag beschrijving

Dag 1

Naar Kilembe startpunt van Rwenzori trekking

Een transferchauffeur brengt u naar het Rwenzori trekking hostel in het dorpje Kilembe. Dit is het beginpunt van de Weismann piek beklimming in het Rwenzori gebergte. U slaapt hier in een eenvoudige kamer met gedeeld sanitair en eet u een lekkere lokale maaltijd voor het slapen gaan. 

In de avond (of volgende ochtend, dit kan ook op verschillende momenten zijn) komen de berggidsen naar het hostel om u een uitgebreide briefing te geven. U heeft dan de mogelijkheid om de laatste vragen te stellen voorafgaande aan de klim.

Dag 2

Start van de beklimming

Vandaag start uw groot avontuur vanaf het Rwenzori trekking hostel, op een hoogte van 1450 meter. Na het ontbijt en de briefing in het hostel, is er een korte wandeling van 2,2 kilometer die u naar de poort van het majesteuze Rwenzori Nationaal Park brengt. Hier worden wat formaliteiten afgehandeld en dan begint de trekking. 

U wandelt door de montane zone van het gebergte dat zich kenmerkt door bossen. Onderweg heeft u kans om grote troepen franjeapen te zien die zich in groepen van 15-20 apen door het bos bewegen. De flora in deze bossen is prachtig van tropische bloemen tot bamboo en met mos bedekte lianen. Dit lijkt wel het decor voor een jungle film!

Enock’s waterval, vlakbij uw overnachtingsplek levert mooie plaatjes op en een prachtig uitzicht vanaf Sine camp. U eindigt vandaag op een hoogte van 2596 meter boven zeeniveau en verblijft in een eenvoudig kamp. Er wordt een heerlijke warme maaltijd geserveerd terwijl u rondom het kampvuur de spannende verhalen van de gidsen aanhoort. 

Zwaarte vandaag: gemiddeld

Hoogte: Kilembe 1450 meter naar 2596 meter Sine camp

Weismann piek beklimming, Rwenzori’s

Om de Margherita piek van het Rwenzori gebergte te trotseren is er technische bergbeklim ervaring nodig. Weismann peak beklimming is daarom een goed alternatief voor mensen die de prachtige landschappen van het bergmassief willen ontdekken maar geen al te zware trekking willen doen naar de top. Weimann peak is daarmee de meest populaire route. Het is een 5-daagse trekking met 4 overnachtingen in eenvoudige kampen. Er is professionele begeleiding van porters, gidsen en de kok bereid lekkere en voedzame maaltijden. Middels een acclimatisatie dag heeft deze trekking grote kans van slagen om de top van Weismanns peak te bereiken, op een hoogte van 4620 meter boven zeeniveau. Een ervaring om nooit te vergeten en compleet van de gebaande paden.

Dag 3

Door bamboo bossen en heidelandschappen naar Mutinda Camp

Na een stevig ontbijt gaan we verder en al snel verandert het landschap naar de bamboo zone. In het regenseizoen is deze zone bijzonder modderig en kan glibberig zijn. Sommige delen van deze wandeling zult u dan ook laarzen met een goed profiel aantrekken. Een warme kop koffie of thee wordt verzorgd bij het Kalalama camp op 3147 meter. Hier kunt u even op adem komen en de nieuwe vegetatiezone waar u in bent beland aanschouwen, de heide zone. Hierna wandelt u verder naar Mutinda kamp langs een prachtig pad waar u meerdere keren een beekje oversteekt. Het is een kleurrijk heidelandschap met vele bijzondere endemische planten en bloemen.  U overnacht in Mutinda kamp op 3688 meter hoogte. 

In de namiddag kunt u een acclimatisatie klim doen naar het Mutinda uitzichtpunt op 3925 meter. De klim is 1-2 uur naar boven en 1 uur afdaling terug naar het Mutanda kamp. Vanuit dit punt heeft een een prachtig uitzicht over de vallei en ziet u de stad Kasese liggen en het George meer. Acclimatisatie is belangrijk om hoogteziekte te voorkomen. 

Zwaarte vandaag: semi-zwaar

Hoogte: Sine camp 2596 meter naar Mutinda kamp 3688 meter

Dag 4

Een zware klim naar Bugata Camp

Het landschap is bezaaid met tussock gras ook wel bosgras genoemd. In het natte seizoen is het handig om op het bosgras te stappen om uitglijden te voorkomen. De reuzenlobelias zijn hier ook goed vertegenwoordigd en dit alles zorgt voor een sprookjesachtig landschap. 

Het eerste gedeelte van de wandeling klimt u naar de Namusangi vallei op 3840 meter om vervolgens door te zetten naar het Bugata kamp op 4062 meter. Deze dag is misschien wel de zwaarste dag van de hele trekking. Als deze route te zwaar blijkt te zijn, kunt u ter plaatsen er nog voor kiezen om via de Bamwanjara pas te klimmen zodat de route wat minder stijl is. 

Het Bugata kamp is het kamp met de beste faciliteiten van alle kampen. Er zijn goede toiletten, solar verlichting en een helikopter landingsplaats. Let op! Verzeker uzelf goed tegen de hoge kosten voor een airlift. Dit is niet inbegrepen in het pakket. 

Zwaarte vandaag: semi-zwaar tot zwaar

Hoogte: Mutinda kamp 3688 meter naar Bugata camp 4062 meter

Dag 5

Het bereiken van de Weismann piek op 4620 meter!

Vandaag is het moment dat u de piek gaat bereiken. Na een goed ontbijt trekt u de wandelschoenen weer aan en loopt u langs de rand van het Bugata meer en klimt u over een afstand van 9 kilometer. De top van Weismann’s piek is redelijk vlak en heeft dan ook een goed uitzichtpunt. Bij helder weer en ziet u de Stanley, Speke en Baker bergen liggen. Een geweldig moment om deze zegen te vieren en even helemaal stil te genieten van het gevoel om op deze machtige bergen te staan.

Na het bezoeken van de piek, dalen we af terug naar het Kiharo kamp op 3460 meter waar u vannacht overnacht. In het droogseizoen hoort u s’ nachts de roep van de klipdassen die zich hier schuilhouden.

Zwaarte vandaag: Gemiddeld tot semi-zaar

Hoogte: Bugata camp 4062 meter naar Weismann piek 4620 meter naar Kiharo camp op 3460 meter. 

Dag 6

Afdaling door de Nyamwamba vallei

Vandaag dalen we verder door de Nyamwamba vallei en het pad is grotendeels een afdaling. Vlakbij het Kiharo camp slaat u rechts af en blijft u de rivier volgen met prachtige vergezichten onderweg. In dit gebied komen veel Duikers, Klipdassen en zelfs primaten voor. Bij het eindpunt van deze beklimming heeft u nog een gezellige lunch met de gids en porters om deze bijzondere ervaring af te sluiten. 

Zwaarte vandaag: gemiddeld

Hoogte: Kihoro kamp 3460 meter naar Kilembe 1450 meter

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen in eenvoudige berghutten op basis van volpension
  • Accommodatie voorafgaand aan de klim op basis logies en ontbijt
  • Park entreegelden Rwenzori Mountains national park
  • Professionele berggidsen, porters en kok
  • Transfer naar en van berg

Let op: transfer is afhankelijk van de plek vanwaar u deze verlenging wilt ondernemen. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Weismann piek verlenging op maat?