Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Verlenging Ngorongoro Hooglanden

Verlenging Ngorongoro Hooglanden

 3-DAAGSE Verlenging

Geheel buiten de gebaande paden geniet u de komende twee dagen van cultuur, wildleven en verreikende landschappen tijdens de Ngorongoro Highland trekking. Tijdens de trekking komt u verschillende wilde diersoorten zoals giraffen, zebra’s, hyena’s en gazellesoorten tegen. Door de enorme uitgestrektheid van dit gebied ziet u in de verte de eindbestemming al liggen en geniet u onderweg van spectaculaire vergezichten, verschillende vulkanische kraters alsmede de actieve Oldoinyo Lengai vulkaan.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat! 

Dag-tot-dag beschrijving

Verlenging dag 1

Vandaag rijdt u naar de Ngorongoro krater

Vandaag rijdt u naar de gigantische Ngorongoro krater. U geniet even van het waanzinnig mooie uitzicht om vervolgens via de kraterrand naar de Ngorongoro hooglanden te rijden. Vandaag wandelt u onder begeleiding van een gids en een ranger naar Bulati Special Campsite (4 – 5 uur) van waaruit u uitkijkt op Masai dorpjes en de ondergaande zon.

Avontuurlijk overnachten met professionele uitrusting

Tijdens dit schitterende avontuur overnacht u twee keer op een 'special campsite' waar een privé kamp wordt opgezet. Vanuit Arusha is er een voorraadwagen met een team meegereisd die ervoor zorgen dat uw tent staat, een kampvuurtje brand en de kok bezig is met de voorbereidingen van de meest heerlijke maaltijden. U kunt deze dagen niet douchen, maar maakt gebruik van een teiltje warm water. Er wordt voor u een draagbaar toilet meegenomen. Uw kok serveert vlees, friet, pizza, pannenkoeken, gegrilde groentes en uiteraard vers fruit. Kamperen is een avontuur, maar de begeleiding en uitrusting maken dit kampeeravontuur relatief comfortabel en bovenal onvergetelijk! 

Tip: Lees hier hoe onze collega's Karlijn & Rob deze unieke ervaring hebben beleefd.

Verlenging dag 2

Empakai krater en Ol Donyo Vulkaan

In ochtend geniet u van een warme kop koffie of thee en na een flink ontbijt begint u met de tocht naar de Empakai krater. De zon komt op dus wordt het snel warmer. U ziet de Masai kinderen al naar school lopen en de herders op pad gaan. U kunt een kijkje nemen in één van de schooltjes om vervolgens in 4 – 5 uur naar de Empakai krater te lopen. Het landschap veranderd langzaam van open heide naar het oeroude nevelwoud rondom de Empakai krater. U overnacht vannacht op de kraterrand en bij aankomst in het kamp is het team al bezig met het opzetten van het kamp en de lunch.

U daalt samen met uw gids de groene Empakai krater in en loopt door het regenwoud waar u verschillende aapsoorten en vogelsoorten tegenkomt. Eenmaal op kraterbodem geniet u van de enorme concentratie flamingo’s die de oevers van het meer een prachtige roze gloed geven. Eenmaal terug in uw kamp geniet u van een warme lunch en een aantal uurtjes rust om in de middag naar het uitzicht punt te wandelen of rijden. Hier geniet u van een spectaculair uitzicht op de actieve Ol Doinyo Lengai vulkaan. Deze actieve vulkaan is de heilige berg van de Masai en een hoogtepunt tijdens deze indrukwekkende dag. Terug in het kamp geniet u weer van een fantastische maaltijd en wordt u vanuit de bosjes bekeken door nieuwsgierige galago’s.

Verlenging dag 3

Terugvlucht naar huis

Vandaag neemt u afscheid van het practige landschap en gaat u door naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar huis.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen conform reisroute
  • Maaltijden conform reisroute

Let op: elke verlenging vereist een andere vlucht en type transfer. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Ngorongoro verlenging geheel naar wens