9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Verlenging Congo Nile trail

Verlenging Congo Nile trail

 4-DAAGSE Verlenging

Aan de oevers van Lake Kivu ligt een wandelpad van maar liefst 227 kilometer lang, genaamd de ‘Congo Nile Trail’. In de laatste jaren is deze route uitgegroeid tot één van de bekendste wandelpaden van het land. De wandelroute heeft als doel bezoekers een kijkje te geven in het lokale leven langs de route, om hen het prachtige natuurschoon te laten ervaren en natuurlijk ook om inkomen voor de inwoners te genereren. De hele route is lopend in circa tien dagen af te leggen, per mountainbike is dit al mogelijk in circa vijf dagen. Tijdens deze verlenging bewandelt u het stuk tussen Gisenyi en Kinunu, een traject van twee dagen lopen, waarbij u een leuk inzicht krijgt in het Rwandese leven en kunt genieten van de prachtige uizichten. 

Onderweg wordt er overnacht in een lokaal guesthouse. Tijdens het bewandelen van de schitterende route passeren wandelaars dorpjes en theeplantages met Lake Kivu op de achtergrond. Een prachtige beleving en vooral een leuke kennismaking met het lokale leven.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat!

Dag-tot-dag beschrijving

Verlenging dag 1

Prachtige rit naar Gisenyi

In de ochtend rijdt u in naar de grens van Congo en Rwanda aan de oevers van het Kivu meer. In de middag kunt u heerlijk relaxen bij deze mooie lodge en eventueel optionele activiteiten ondernemen zoals een kanotocht op het meer.

Lake Kivu – Gisenyi

In het uiterste noorden van Lake Kivu ligt de plaats Gisenyi. Na hoofdstad Kigali is dit de grootste plaats van het land! Door de ligging nabij het populaire Volcanoes National Park heeft deze plaats zich ontwikkeld als een locatie met goede toeristische voorzieningen. Zo zijn er langs de oevers van het meer voldoende opties voor accommodaties, die ook beschikken over prachtige privé stranden. Een ideale locatie dus om even bij te komen van alle beleefde avonturen!

Kanotocht op Lake Kivu – (optioneel)

Onder begeleiding van een enthousiaste gids maakt u een kanotocht op het meer van Kivu. U vaart langs het lokale leven van de vissers en zwaait naar kinderen die aan het zwemmen zijn. U kunt otters tegenkomen en geniet van de vele vogelsoorten. Een zeer prettige afwisseling op het prachtige meer van Kivu.

Verlenging dag 2

Wandelen van Gisenyi naar Kimbiri

Trek uw wandelschoenen maar aan en begin aan het iconische Congo Nile Trail. De wandeling vandaag is zo'n 18 km met meerdere stops onderweg om het lokale leven te aanschouwen. Onderweg bezoekt u de pottenbakker in het Kiguri dorp en kunt u

Congo Nile Trail meerdaags

Vandaag begint een uniek avontuur in Rwanda. U bewandelt een deel van de Congo Nile trail! Dit wandelpad heeft een totale lengte van maar liefst 227 kilometer. Er is een constant schitterend uitzicht op Lake Kivu en de heuvelen eromheen. Tijdens de wandeling komt u echt in contact met de lokale bevolking en u slaapt zelfs bij de mensen thuis. U helpt bij het bereiden van lokaal eten en proeft dit ook.

Verlenging dag 3

Wandelen van Kimbiri naar Kinunu

De wandeling vervolgt zich zuidwaards en onderweg zult u zelden alleen zijn want het Congo Nile trail wordt ook veelvuldig gebruikt door de bevolking zelf om goederen te transporteren van het ene dorp naar het andere. U gaat op bezoek bij een traditionele heler die de bijzondere praktijken zal uitleggen en welke kruiden en medicinale planten men hiervoor gebruikt.

Bij aankomst in het Rushel Kivu resort gaat u lunchen en opfrissen. In de middag staat er een koffie tour op het programma.

Verlenging dag 4

Terugreis naar Kigali

Na een stevig ontbijt en nog wat relaxen aan het kivu meer, brengt een transfer u terug naar de hoofdstad Kigali.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Overnachtingen conform reisroute
  • Maaltijden conform reisroute
  • Activiteiten volgens het reisroute
  • Meerdaagse Congo Nile trail wandeling met professionele gids
  • Privétransfer van Kigali naar Gisenyi en van Kinunu terug naar Kigali

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Congo Nile Trail verlenging geheel naar wens