Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda actief met Rwenzori trekking

Oeganda actief met Rwenzori trekking

16-DAAGSE Privéreis

VANAF € 4.750- PER PERSOON

Oeganda is het beste te ontdekken te voet, wandelend door de natuur, langs dorpen en door ondoordringbare regenwouden. Oeganda is landschappelijk één van de meest diverse landen in Afrika. Door al deze uiteenlopende leefgebieden herbergt Oeganda een verscheidenheid aan wildleven dat zelfs ervaren natuurliefhebbers versteld doet staan. Matoke tours heeft deze jubileumreis vol diverse trekkingen samengesteld, waar u juist van de gebaande paden af gaat en veel actief bezig bent. Trotseer het Rwenzori gebergte, de hoogste bergketen van Afrika en behaal de Weismann piek (4620 meter). Voor deze expeditie is een goede conditie nodig. Uiteraard brengt deze reis u ook naar de chimpansees en de berggorilla’s. 

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo overnacht u in het schitterend gelegen Mutanda Lake Resort. Vanaf uw veranda kijkt u uit over het schilderachtige meer van Mutanda met de zeven vulkanen van de Virunga vulkaanketen op de achtergrond. Of geniet van het jungle gevoel in Turaco Treetops, waar de bungalows midden in het regenwoud staan. Vanaf het enorme balkon kunt u genieten van reuzentoerako's en zwart-witte franjeapen of zelfs chimpansee geluiden.

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Deze reis zit boordevol wandelactiviteiten zoals de beklimming van het Rwenzori gebergte, een chimpansee trekking in Kibale Forest, wandeling door Kyambura Kloof en de gorilla trekking in Bwindi Impenetrable Forest.

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten, zo doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Omutti initiatief..

Hoogtepunten tijdens deze reis:  Rwenzori gebergte – Kibale Forest- Queen Elizabeth – Lake Mutanda – Bwindi regenwoud – Lake Mburo

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Reizen is je steeds opnieuw verwonderen en open stellen voor nieuwe geuren, kleuren, smaken, ideeën, mensen, religies en culturen. Reizen zijn daardoor vitale levenslessen voor mijn zoon en voor mijzelf. Ik hoop in Afrika nog vele jaren mooie ontdekkingsreizen te kunnen maken.”

van Wim Kok, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! Deze reis heet niet voor niets Oeganda Actief en u heeft een goede conditie nodig om deel te nemen aan deze reis. De gorillatrekking kan zwaar en intensief zijn. De trekking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. De zwaarste beproeving zal de beklimming van het Rwenzori gebergte zijn. Een meerdaagse trekking naar grote hoogte waar een goede conditie voor nodig is. Twijfelt u aan uw fitheid om het gebergte te beklimmen dan kan er ook gekozen worden voor een minder intensieve beklimming. De ervaring leert dat de indrukken, vele activiteiten en soms pittige reisdagen invloed kunnen hebben op de zwaarte van de reis. Stelt u zich daar op in. Weet echter ook dat Matoke Tours er heel bewust voor heeft gekozen om bijna overal 2 nachten of meer te verblijven. Tevens kiest Matoke Tours voor overnachtingen in middenklasse en semi-luxe accommodaties om na de intensieve dagen ontspannen bij te komen.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!