Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Swakopmund

Hoogtepunten

Bezienswaardigheden in Swakopmund

Duitse sferen in Namibië

Ingeklemd tussen de woeste Atlantische oceaan en de onherbergzame Namibiëwoestijn ligt de favoriete stad van de Namibiër; Swakopmund! Elke vakantieperiode (december t/m januari) verandert dit lieflijke stadje in een overladen vakantiebestemming voor de welvarende inwoner van Namibië. Het weidse scala aan bezienswaardigheden, activiteiten, tropische palmbomen en het bijzondere Duitse karakter maken Swakopmund een fijne plek voor de lokale bevolking én reizigers.

Prettig klimaat

In de warme zomermaanden van Namibië (onze winter) zoeken de inwoners uit het snikhete Windhoek een verkoelend onderkomen op in Swakopmund. De overige maanden strijken voornamelijk de internationale reizigers hier neer voor een kort verblijf. Swakopmund ligt aan de monding van de Swakop rivier, die overgaat in de Namibiëwoestijn. Door de directe ligging aan de Atlantische oceaan kent Swakopmund een gematigd klimaat. Vaak gaat het stadje in de ochtend gebogen onder een dikke laag mist die later plaats maakt voor een vriendelijk zonnetje. De ideale omstandigheden voor (actieve) vrijetijdsbestedingen! En daar zijn er gelukkig heel veel van om uit te kiezen…

Historie en Duitse invloeden

Swakopmund en Walvis Bay hebben een sterke, concurrerende  geschiedenis. Hoewel heel Namibië in 1884 een protectoraat van Duitsland werd, gold dit niet voor het nabij liggende Walvis Bay wat onder Brits toezicht bleef vallen. Toentertijd had Walvis Bay al naam gemaakt met haar enorme haven en de doorvoer van goederen. Hierop besloten de Duitsers in 1892 een eigen haven in Swakopmund te bouwen, inclusief aanlegsteiger. In 1915 verloor Duitsland echter de controle over Namibië aan Zuid-Afrika en ging de maritieme handel weer terug naar Walvis Bay.

In de jaren dat de Duitsers aan de macht waren hebben ze hun invloeden in Swakopmund duidelijk laten blijken én weten te conserveren! Tot op de dag van vandaag lijkt het alsof je door een eeuwenoude Duitse stad wandelt waar je jezelf op een heerlijke ‘apfelstrüdel’ of Schnitzel kunt trakteren.

Activiteiten in Swakopmund

Swakopmund is dé plek van Namibië waar reizigers hun hart kunnen ophalen aan de vele activiteitmogelijkheden:

andere hoogtepunten

in namibië

Namibië is het land van de immense oranje zandduinen, verborgen spooksteden en bijzondere woestijndieren. Tijdens de reis in Namibië val je in het ritme van de oneindige eeuwigheid van de prachtige landschappen, terwijl de struisvogels je sierlijk passeren. Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Namibië!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips