Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Beste reistijd Namibie

Het klimaat in Namibie

De Namibische seizoenen zijn tegengesteld aan onze seizoenen, want Namibië ligt op het zuidelijk halfrond aan weerszijde van de Steenbokskeerkring. Met gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar kent het land het droogste klimaat van Afrika met grote verschillen tussen dag en nacht. Wat is nu de beste reistijd in Namibië?

Klimaat

Beste reisperiode Namibië

Er valt weinig regen, maar eind november tot eind maart (de Afrikaanse zomer) is de regentijd en wordt het erg warm met gemiddeld 30 graden. Met name van januari tot april is de meeste kans op een bui, soms gepaard met hevig onweer. Fantastisch voor fotografie en het landschap verandert drastisch! Voor de liefhebber een aanrader. Meer naar het noorden en noordoosten, op de grens met Angola en de Zambezi regio (voormalige Caprivi strook), wordt de kans op regen groter, tot wel 600mm per jaar. De regen valt dan in korte maar hevige buien wat grote invloed heeft op de conditie van de wegen.

’s Winters (juni-juli) is de temperatuur overdag koeler. In Windhoek is het dan rond de 20 graden. Lokaal doen zich grote verschillen voor. Langs de kust strekt de Namibiëwoestijn uit waar grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht voorkomen. Het regent er vrijwel nooit, de ‘neerslag’ bestaat uit dagelijkse mist. De lage temperatuur in dit gebied, dat half in de tropen ligt, wordt veroorzaakt door de koude golfstroom. Het zeewater is dan ook te koud om in te zwemmen.

Weer Namibië

Wat is de beste reisperiode?

Namibië is het hele jaar door te bereizen, het is heel persoonlijk wat voor u de beste reistijd is. Onze specialisten kunnen u hier alles over vertellen. April tot november, de droge tijd, is ideaal voor een rondreis door Namibië. Daarnaast is het wild ook goed te spotten door het lage gras en verzamelt zich bij de drinkplaatsen. De dagen beginnen koel, maar de temperatuur loopt op tot zeer aangenaam. ’s Nachts kan het echter op bepaalde plekken afkoelen tot onder het vriespunt. Vanaf oktober worden de dagen warmer en langer. Vanaf december wordt het erg warm, maar het is nog altijd een goede tijd voor het spotten van dieren. Januari en februari zijn de regenmaanden, in deze tijd worden volop jonge dieren geboren omdat er eten (grassen) in overvloed is.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Namibië:

Reisinformatie  |  Accommodaties  | Beste ReistijdVervoer |  Brochure