Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda

Oeganda

OEGANDA

De Parel van Afrika

Voor Matoke Tours is Oeganda de bakermat van ons Afrika avontuur. Hier begonnen we 22 jaar geleden met het organiseren van kleinschalige reizen naar deze bijzondere bestemming. We beschikken er over een eigen kantoor in de hoofdstad Kampala en we kennen alle locaties, accommodaties en routes op ons duimpje. Wij zijn thuis in Oeganda en Matoke tours koestert een diepe liefde voor dit fantastische land. Deze liefde vindt u terug in onze Oeganda reizen, routes en geselecteerde accommodaties

Oeganda is landschappelijk één van de meest diverse landen in Afrika. Door al deze uiteenlopende leefgebieden herbergt Oeganda een verscheidenheid aan wildleven dat zelfs een doorgewinterde reiziger versteld doet staan. In de natuurparken met savannes leven leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, zebra’s en de unieke Oegandese kob. In de verschillende oerwouden van Oeganda leven maar liefst 24 apensoorten. Van de nachtactieve galago’s tot de fraai gekleurde franjeapen en de fameuze berggorilla’s. Naast de brede verscheidenheid aan zoogdieren behoort Oeganda, met meer dan 1000 vogelsoorten, tot de meest vogelrijke landen ter wereld. En niet te vergeten: de kleurrijke en gastvrije bevolking. Hier geen dag zonder glimlach!

Onze populaire bestemmingen

Een selectie van onze reizen naar Oeganda

Beelden van Oeganda

om bij weg te dromen

Bekijk hieronder een aantal Youtube filmpjes van Matoke Tours over Oeganda en onze eigen lodge. Heerlijk om alvast in de stemming te komen voor de “Parel van Afrika’!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten in Oeganda

Oeganda is één van de meest diverse landen ter wereld. Van berggorilla's en chimpansees tot unieke vogelsoorten, van dicht regenwoud tot vlakke savannevlaktes, van de woeste Nijl tot prachtige kratermeren. Beleef Oeganda met Matoke Tours en ontdek alvast de mooiste nationale parken en hoogtepunten!

Het specialisme van Matoke Tours

Uit liefde voor Oeganda!

Matoke Tours organiseert al ruim 18 jaar reizen naar Oeganda wat met recht ‘de parel van Afrika’ wordt genoemd. Hier gaat u dwars door regenwouden op zoek naar chimpansees en berggorilla’s, onderneemt u safari’s over land en over water en staat u versteld van de mooiste vergezichten met groene heuvels en vulkanen op de achtergrond.

ONZE INDIVIDUELE REIZEN EN GROEPSREIZEN DOOR OEGANDA

Wilt u graag met uw eigen gezelschap op reis? Ontdek dan onze selectie van privéreizen door Oeganda en bespreek samen met ons uw wensen door. Onze Oeganda specialisten helpen u graag bij het samenstellen van uw unieke droomreis op maat. Doordat wij thuis zijn in Oeganda, kunnen we u voorzien van de beste informatie en tips.  

Of laat u inspireren door onze Oeganda groepsreizen op deze overzichtspagina. Matoke Tours heeft twee groepsreizen samengesteld: een 19-daagse Oeganda groepsreis en een 15-daagse groepsreis, waarvan de laatste een combinatiereis is met Kenia.

DE BESTE ACCOMMODATIES OP DE MOOISTE PLEKKEN

Matoke Tours staat bekend om haar accommodatie concept: we kiezen voor overnachtingen in comfortabele, sfeervolle lodges, hotels en tentenkampen. Deze kleinschalige accommodaties liggen op de mooiste plekken in de natuur van Oeganda en zorgen voor de ultieme Afrika beleving! Kortom: sfeer en comfort in een natuurlijke omgeving!

EIGEN DROOMLODGE AAN HET MEER

Matoke Tours beschikt over een eigen lodge aan het meer van Mutanda. Dit sprookjesachtige meer ligt in het uiterste zuidwesten van Oeganda, aan de voet van de Virunga vulkaanketen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar. De lodge vormt niet alleen de uitvalsbasis voor uw gorilla trekking (het gorilla startpunt bevindt zich slechts op één uur reizen van de lodge), maar is tevens een plek die magische uitzichten biedt over de vulkanenring van Virunga

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer over Oeganda:

Oeganda | Reizen | Hoogtepunten  |  Reisinformatie  |  Reviews Reisvoorstel