9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Oeganda compleet

Oeganda compleet

 16-DAAGSE Privéreis

VANAF € 2.890,- PER PERSOON

De Nijl is de langste rivier ter wereld, deze machtige rivier stroomt vanuit het meer van Victoria dwars door Oeganda naar het Murchison Falls Nationaal Park. U treft de rivier op meerdere plekken tijdens deze complete reis.  In de nationale parken gaat u op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, zebra’s en de unieke Oegandese kob. Uiteraard brengt deze reis u ook naar de chimpansees en berggorilla’s in de hoog gelegen bergregenwouden. Samen met de vriendelijke bevolking zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur langs de hoogtepunten van Oeganda aanwezig!

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo kunt u er voor kiezen om midden in het Murchison Falls Nationaal Park in de Murchison River Lodge te overnachten. De comfortabele tenten liggen direct aan de Nijl met nijlpaarden en ijsvogels voor uw deur. 

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Voor degene die nog meer uit hun tijd in Oeganda willen halen adviseren onze specialisten graag over nog meer bijzondere excursies. Wat dacht u van een ballonvlucht in Murchison Falls, nachtwandeling in Kibale Forest, Lion GPS tracking in Queen Elizabeth Nationaal Park of kanoën op Lake Mutanda. 

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten en ook de vakantiebank in Nederland. Tevens doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Justdiggit initiatief ten behoeve van de vergroening van Afrika. Matoke Tours is medeoprichter van de Rwenzori Travel Academy en we zijn er trots op dat ons eigen kantoor in Kampala Travellife is gecertificeerd.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Jinja – Sipi Falls – Murchison Falls – Kibale Forest – Queen Elizabeth – Bwindi Impenetrable Forest – Lake Mutanda

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag zijn de vier verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatieniveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken. Op de prijzen pagina van deze reis worden de verschillende accommodatieniveaus toegelicht.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika heeft mijn hart gestolen op het moment dat ik in Oeganda aankwam. Ik heb 6 jaar in Oeganda gewoond en veel mogen reizen door Oost Afrika en Madagascar. Afrika is mijn thuis en ik heb er een prachtig gezin aan over gehouden. Ik kijk er naar uit om mijn passie voor de meest bijzondere bestemmingen in Afrika met u te delen !”

van Ilse van Agtmaal, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiviteit van deze reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!