Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Oeganda de Parel van Afrika

Oeganda de Parel van Afrika

 19-DAAGSE Privéreis

VANAF € 5.350,- PER PERSOON

Winston Churchill was tijdens zijn 'African Journey' van Mombasa naar Khartoum zo onder de indruk van Oeganda dat hij het land omdoopte tot de 'Parel van Afrika'. Oeganda is landschappelijk één van de meest diverse landen in Afrika en tijdens deze reis ervaart u alle verschillen van het afgelegen noorden tot de vulkanen in het zuiden.  In de nationale parken gaat u op zoek naar leeuwen, olifanten, buffels, luipaarden, hyena’s, nijlpaarden, zebra’s en de unieke Oegandese kob. Uiteraard brengt deze reis u ook naar de chimpansees en berggorilla’s in de hoog gelegen bergregenwouden. Samen met de vriendelijke bevolking zijn alle ingrediënten voor een onvergetelijk avontuur langs de hoogtepunten van Oeganda aanwezig!

De meest sfeervolle accommodaties
De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd op ligging, kleinschaligheid en sfeer. Zo kunt u er voor kiezen om in het schitterend gelegen Mutanda Lake Resort te overnachten. Vanaf uw veranda kijkt u uit over het schilderachtige meer van Mutanda met de zeven vulkanen van de Virunga vulkaanketen op de achtergrond.

Bijzondere excursies
Vrijwel alle excursies zoals vermeld in deze reis zijn inclusief in de reissom. Bij Matoke Tours zijn we constant op zoek naar innovatieve en originele belevingen. Voor degene die nog meer uit hun tijd in Oeganda willen halen adviseren onze specialisten graag over nog meer bijzondere excursies. Wat dacht u van een boda boda tour in Karamoja, een nachtwandeling in Kibale Forest, Lion GPS tracking in Queen Elizabeth Nationaal Park of kanoën op Lake Mutanda.

Duurzaam toerisme
Matoke Tours zorgt er voor dat uw reis naar Oeganda op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van het land. We ondersteunen verschillende lokale projecten en ook de vakantiebank in Nederland. Tevens doneert Matoke Tours bij iedere boeking een bedrag aan het Justdiggit initiatief ten behoeve van de vergroening van Afrika. Matoke Tours heeft de Travelife Certified status behaald. Dit is een erkenning voor onze lange termijn inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hoogtepunten tijdens deze reis: Jinja – Sipi Falls – Karamoja regio – Kidepo Valley – Murchison Falls – Kibale Forest – Queen Elizabeth – Bwindi regenwoud – Lake Mutanda – Lake Mburo

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze zorgvuldig uitgebalanceerde rondreis kunt u overnachten op vier verschillende niveaus. Per dag zijn de vier verschillende mogelijkheden weergegeven en direct doorgelinkt naar de desbetreffende accommodatie, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. De accommodatieniveaus zijn weergegeven om u een idee te geven van de mogelijkheden. Uiteraard is het mogelijk om een combinatie van de verschillende niveaus te boeken. Op de prijzen pagina van deze reis worden de verschillende accommodatieniveaus toegelicht.

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Afrika is voor mij hét continent waar de allergrootse avonturen beleefd worden. Na vele reizen en lange tijden in Afrika, is mijn conclusie ‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’ !”

van Rob Minken, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Oeganda ligt op de evenaar, maar vanwege de hoogte wordt de temperatuur getemperd tot een heerlijk klimaat, met temperaturen van tussen de 23 en 28 graden. Heerlijk dus! De reis zelf is niet heel zwaar en iedereen met een normale conditie kan deelnemen aan deze reis. We hebben er bewust voor gekozen om de activiteiten die wat meer fysieke inspanning vergen optioneel te maken. Vooral de gorillatracking kan zwaar en intensief zijn. De tracking kan 2 uur duren, maar soms ook 7 uur. Het is maar net waar de gorilla’s zich bevinden. Als u twijfelt over uw fitheid raden we u aan om vooraf contact met ons op te nemen. De overige activiteiten zijn veel minder intensief. Zo is de chimpansee tracking over een relatief vlak terrein in het regenwoud (koel).

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!