9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Activiteiten

Victoria Watervallen

Vic Falls ontdekken

De vele excursiemogelijkheden

Victoria Falls en omgeving hebben qua excursie mogelijkheden voor iedereen wat te bieden. Vanuit de meeste accommodaties zijn activiteiten gemakkelijk ter plekke te boeken. Verblijft u erg kort bij de Victoria Watervallen en/of wilt u de excursies graag vooraf geregeld hebben, geef uw wensen dan aan ons door. Matoke Tours zal dit dan vooraf bij onze lokale agent boeken.

Een aantal activiteiten die wij iedereen aan zouden raden om te ondernemen:

  • Helikoptervlucht of Microlight vlucht
  • Sunset bootcruise
  • Wandeling in Victoria Falls National Park langs de watervallen (zowel vanuit Zambia als Zimbabwe mogelijk. Lees het verschil op de pagina Zim vs Zam)

Onze favoriete excursies

Helikopter en microlight vluchten

Wie de Victoria Watervallen letterlijk vanaf een hoger level willen ervaren kunnen een helikopter en/of microlight vluchtje boeken. Vooral na het regenseizoen is dit de meest spectaculaire activiteit mogelijk. Door de hoogte krijgt u pas een werkelijk idee van de immense kracht van het water en de Falls. De Helikopter en microlight vluchten vertrekken vanuit Zambia.

Bootcruises

Tot één van de mooiste activiteiten behoort een bootcruise over de Zambezi rivier. Er worden vanaf meerdere plekken cruises aangeboden in verschillende vormen. Bespreek met de accommodatie daarom de voorkeursmogelijkheden. Erg leuk is de sunset bootcruise, waarbij de boot aan het eind van de middag vertrekt en de kapitein met trots het wildleven in de Zambezi laat zien. Onder het genot van een hapje en een drankje is het optimaal genieten met uiteindelijk de zonsondergang als toetje.

Raften

De nummer 1 raftplek van Afrika start hier over de Zambezi rivier! Een volle dag over de nummer 5 rapids van de Zambezi rivier. Deze excursie is alleen aan te raden voor avontuurlijke daredevils die metershoge drops in de rivier niet schuwen.

Stoomtrein

De koloniale oude stoomtreinen nemen een romantische plaats in nabij de Victoria Watervallen. Vanaf zowel Zambia als Zimbabwe vertrekt een trein over o.a. de historische brug die beide landen verbindt. Vanuit Zambia vertrekt ook de ‘Royal Livingstone Express’, een stoomtrein daterend uit 1922, welke de reizigers naar Mosi-oa-Tunya Nationaal Park brengt. Terwijl men geniet van een luxe 5 gangen diner zie je de olifanten, giraffen en gazellen aan je voorbij gaan.

Safari’s

Voor wie nog niet genoeg heeft van alle safari’s, behoort dit in de omgeving van de Victoria Watervallen ook nog tot de mogelijkheden. In Zimbabwe ligt Victoria Falls Private Game Reserve en in Zambia Mosi-oa-Tunya NP, beide op steenworpafstand van de watervallen. Er zijn hierdoor verschillende leuke safari activiteiten te ondernemen in de vorm van wandel-, rivier- en reguliere safari’s.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Er zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen bij en in de omgeving van de Victoria Falls. Zo is het vanuit Victoria Falls zelfs mogelijk om een dagexcursie (of 2/3daagse excursie) naar Chobe Nationaal Park in Botswana te ondernemen. Mocht u graag uitgebreide informatie willen over alle andere mogelijke activiteiten, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op de website of bel ons +31 (0) 73 612 3364

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips.

Foto's activiteiten Victoria Watervallen

Bekijk hieronder een selectie van actie foto's