9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar de Victoria Watervallen

Alles wat u wilt weten over dit natuurwonder

De Victoria Watervallen zijn één van de grootste watervallen ter wereld. Het heeft een enorme aantrekkingskracht op velen, voor heel uiteenlopende redenen. De een komt voor de natuurpracht, de ander voor de vele avontuurlijke activiteiten. En of u nu de Zambiaanse kant bekijkt of die vanuit Zimbabwe, er zijn een aantal praktische zaken die handig zijn om te weten tijdens uw voorbereidingen.

Lees op deze pagina’s alles over de Victoria Watervallen, waaronder:

Beste reistijd

Wilt u de Victoria Watervallen bezoeken, dan is het handig om te weten wat u kunt verwachten in elk seizoen. In ons voorjaar is de waterval op zijn sterkst, waarbij u zeker doorweek raakt van de spray als u dichterbij komt. In het najaar staan de watervallen bijna droog en kunt u juist weer de diep de kloof in kijken. Of wilt u juist gaan raften? Druk op de knop hieronder voor meer informatie.

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de voertuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. Wanneer u in een groep of met meer dan 4 personen reist willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas. Op lokale vluchten gelden andere limieten dan op de intercontinentale vluchten, houdt u hier rekening mee. Op de meeste binnenlandse vluchten geldt een limiet van 15kg tot soms ook 23kg per persoon (+ 5kg handbagage). Dit i.v.m. gebruik van kleine vliegtuigen. Ook kan het per vlucht verschillen als er een groter of kleiner vliegtuig wordt gebruikt. De toegestane hoeveelheid staat daarom ook vaak ook op uw ticket vermeld!

Duurzaam toerisme

Het toerisme heeft een grote impact op de Vic Falls, zowel positief als negatief. Zo ondersteunt het de economie, creëert het bewustzijn en het helpt om nationale parken, flora, fauna en de bevolking te beschermen. Maar ook de negatieve gevolgen zijn aanwezig. Als touroperator proberen wij er voor te zorgen dat de negatieve gevolgen tot het minimum worden beperkt.

Inentingen en gezondheid

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid rond de Victoria Watervallen te leveren. Wij raden u dan ook met klem aan om circa 6 weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of naar uw huisarts te gaan voor het volledige advies over de benodigde vaccinaties en malariaprofylaxe.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

LET OP: Als u van plan bent om adrenaline verhogende activiteiten te ondernemen, zoals bijvoorbeeld raften of bungee jumpen, check dan even bij uw verzekering of deze activiteiten zijn gedekt.

Geldzaken rond de Vic Falls

Wij raden u aan om US dollars mee te nemen op reis naar de Victoria Watervallen. Houd er rekening mee dat dit biljetten zijn van het jaar 2006 of jonger! Ter plaatse kunt u dit naar lokale valuta omwisselen. Pinnen kan bij o.a. Barcleys met een creditcard, reken dan wel op extra bankkosten.

Meeste safari rondreizen zijn op basis van Game Package, waarbij de maaltijden en safari’s zijn inbegrepen. Dit geldt dan voor verblijf in de wildparken. Verblijf bij de Victoria Watervallen is veelal op basis van logies en ontbijt. Er is ter plaatse namelijk een groot scala aan eetgelegenheden, waar u zelf kunt kiezen waar u wilt gaan eten. De Victoria Watervallen zijn een enorme toeristische trekpleister en dat heeft ertoe geleid dat de prijzen hier hoog zijn. Voor excursies, eten en drinken betaalt u de hoofdprijs! Verwacht bij de Victoria Watervallen dan ook exceptioneel meer uit te geven dan op de andere locaties in het land. Let op: aan de Zambiaans kant van de watervallen reist u veelal met taxi’s om ergens te komen omdat de meeste accommodaties in het Nationaal Park liggen.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Zambia nog minimaal 6 maanden geldig zijn! Een visum voor Zambia is te koop bij aankomst op de internationale vliegvelden van Lusaka of Livingstone. Ook is het visum gemakkelijk te verkrijgen aan alle grensposten. Het single-entry visum kost US$ 50 per persoon, multiple entry is US$ 80 p.p. Bij een gepland bezoek aan de Victoria Watervallen is het raadzaam een multiple entry visum of mogelijk een KAZA UNIVISA aan te vragen, zodat u meerdere malen de grens met Zambia en Zimbabwaanse over kunt steken. Voor meer informatie en de voorwaarden over de diverse visa klikt u op onderstaande knop.

Visum Zambia
Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Zambia:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure