Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisdocumenten Zimbabwe

Reisdocumenten Zimbabwe

Reisdocumenten voor Zimbabwe

U reist naar Zimbabwe, wat een prachtig vooruitzicht! Uiteraard wilt u onbezorgd op reis gaan. Daarbij is het van groot belang dat u uw reisdocumenten op orde zijn. Gaat u ook de Victoria Watervallen bezoeken? Dan bestaat er een grote kans dat u die vanaf Zambia ook wilt bekijken. Er zijn voor Zimbabwe dan ook meerdere visa opties mogelijk. Hieronder staan voor u de belangrijkste details.

 

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

Visumplicht voor Zimbabwe

Voor Zimbabwe heeft u een visum nodig. U kunt eenvoudig een visum aanvragen op het moment dat u in Zimbabwe aankomt. Het kan eventueel ook al voor vertrek online via eVisa Zimbabwe (informatie in het Engels). Hieraan zijn kosten verbonden. De hieronder vermelde gegevens gelden voor Nederlandse en Belgische nationaliteiten. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij de ambassade informeren welke documenten u nodig hebt.

Ter plaatse of online

Het single of double entry visum kunt u eenvoudig bij aankomst op de luchthaven van Victoria Falls aanvragen, of bij de landgrenzen. Ook kunt u er voor kiezen dit al voor vertrek te doen via de online e-Visa mogelijkheid. U mag met het visum maximaal 30 dagen in het land blijven. Double entry mag u het land twee keer binnenkomen binnen drie maanden na afgifte van het visum.

NAAR ZAMBIA

Om naar Zambia te gaan om de Falls van de Zambiaanse kant te bekijken is geen visum voor Zambia meer nodig! Zorg dat u wel een double-entry heeft voor Zimbabwe!

Kosten visum

  • US$ 30 per persoon single entry voor Zimbabwe, 30 dagen geldig
  • US$ 45 per persoon double entry voor Zimbabwe, u mag dan twee keer het land in, 90 dagen geldig vanaf de eerste entry.
  • GRATIS visum voor Zambia

Geldig paspoort

Voor reizen naar Zimbabwe dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Zimbabwe geldig is. Zorg ook voor minimaal één lege pagina in uw paspoort voor ieder visum dat u nodig hebt.

Overige verplichtingen

  • In het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Zimbabwe en minstens één lege visumpagina bevat
  • In het bezit zijn van een bewijs van voldoende financiële middelen
  • In het bezit zijn van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming
  • In het bezit zijn van documenten die het doel van de reis aantonen
  • Bij de luchtvaartmaatschappij nagaan of inchecken zonder visum is toegestaan

Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft met minderjarige kinderen. De regels zijn bovendien nog strenger als er maar één ouder meereist of als beide ouders niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Zimbabwaanse Ambassade of consulaat.

Aanvragen visum Zimbabwe

Bij aankomst of online

Bij aankomst

U kunt eenvoudig bij aankomst in Zimbabwe aan de grens of op de luchthaven het single-entry visum aanvragen. U betaalt in US Dollars, met biljetten van het 2016 of jonger.

Voor vertrek online via e-Visa

Neem hiervoor wel de tijd, minimaal drie weken van te voren. Doe het niet op het laatste moment. Het elektronische visum (e-Visa ) is een online mogelijkheid om een visum voor Zimbabwe aan te vragen al voordat u naar Zimbabwe vertrekt. Iedereen die een visum nodig heeft om het land binnen te komen, kan het via deze manier aanvragen.

Stap 1 – ga naar de e-visa en dien uw aanvraag in

Klik bovenin bij Apply en registreer uzelf, u ontvangt een mail die u moet bevestigen. Log opnieuw in en vul de gevraagde gegevens in en upload de gevraagde documenten. U kunt de officiële Zimbabwe e-visa website gebruiken https://www.evisa.gov.zw/home en bovenin op ‘Apply’ klikken. U registreert uzelf en volgt alle stappen.

Let op: u moet per persoon, die een visumaanvraag doet, registreren. U kunt onder uw naam niet voor een ander persoon het visum aanvragen!

Stap 2 – betaal online

U wordt dan doorgelinkt naar de website waar u online kunt betalen via credit cards (MasterCard/ Visa card). Zorg dat u uw apparaat dat verbonden is met de gebruikte 3D Secure Card bij de hand hebt, voor toegang tot uw eenmalige wachtwoord. Ook moet er voldoende saldo op de kaart staan. Alle bedragen zijn in US Dollars.

NB: Indien niet gevraagd wordt het visum online te betalen, dan dient u dit te doen op moment van binnenkomst in Zimbabwe.

Stap 3 – download uw bewijs van goedkeuring of afkeuring 

Het duurt gemiddeld 7 werkdagen om een e-visum te verkrijgen. Wacht op een email waarin u hoort of uw aanvraag is goedgekeurd of toch niet. Heeft u geen e-mail gehad en wilt u toch uw status checken, dan kan dat via ‘My Applications’ op de homepage van the e-Visa.

Als er een beslissing is gemaakt – Approval of Rejection – dan logt u in onder ‘My Applications’ van de e-visum website en print uw e-Visa approval letter of de rejection letter.

Stap 4 – u gaat naar Zimbabwe

Als uw aanvraag is goedgekeurd, neemt u deze brief mee samen met uw paspoort. Deze moet u laten zien bij de immigratie als u het land binnen komt. Dit kan via een grensovergang of luchthaven.

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!