Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Beste reistijd Zimbabwe

Het klimaat in Zimbabwe

Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika en kent een (sub)tropisch klimaat. De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons. Zimbabwe is deels een laaggelegen land, maar kent ook hooglanden waar de temperaturen nogal kunnen verschillen. Doordat het landschap varieert tussen waterlanden, savannes en bergen heeft dit ook invloed op de temperatuurverschillen. Tot slot beïnvloed ook het regenseizoen (december t/m maart) en het droge seizoen (april t/m november) het klimaat in Zimbabwe. Wat is nu de beste reistijd in Zimbabwe?

Regenseizoen

Van november tot eind maart (de Afrikaanse zomer) is het regentijd met warme temperaturen van gemiddeld 30 graden. Van januari tot en met maart valt de meeste neerslag, vaak gaat dit in de avond gepaard met hevig onweer. Fantastisch voor fotografie en het landschap verandert drastisch! De prijzen liggen daarnaast beduidend lager. Voor de liefhebber is juist deze groene periode een aanrader. Belangrijk om te weten is dat in deze periode de meeste kampen in Mana Pools Nationaal Park gesloten zijn.

"Winterperiode"

‘s Winters (juni-juli) is de temperatuur lager. In Hwange, Mana Pools en Victoria Falls is het dan rond de 22-25 graden overdag. ’s Avond koelt het af tot zo’n 10-15 graden. Voor de reisperiode mei t/m augustus geldt dat ‘laagjes’ dragen het credo is. Zo bent u goed voorbereid op de schommelende temperaturen.

De beste reistijd in Zimbabwe

De hoogste concentraties wildleven worden doorgaans van juni t/m oktober waargenomen in de nationale parken van Zimbabwe. Dit is de periode dat ook Mana Pools Nationaal Park geopend is en er veel wild wordt gezien. Deze periode wordt dan ook over het algemeen als de beste reistijd gezien. Bent u op zoek naar de beste prijs? Kies dan voor een reis in november, december of van maart t/m juni.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Zimbabwe:

Reisinformatie  |  Accommodaties  | Beste ReistijdVervoer |  Brochure