Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Reisinformatie

Reisinformatie

Op reis naar Zimbabwe

Alles wat u wilt weten over dit ongerepte land

Zimbabwe is een fantastische bestemming waar u zelf doorheen kunt rijden of de safari parken middels safari vliegtuig kunt bezoeken. Uiteraard wilt u goed voorbereid op pad gaan. Van ons ontvangt u een uitgebreid informatiepakket over Zimbabwe, met daarin de belangrijkste informatie om u voor te bereiden op een prachtige reis. Hieronder in het kort al wat praktische zaken.

Lees op deze pagina’s alles over Zimbabwe, waaronder:

Bagage

Wij adviseren u om uw bagage mee te nemen in zachte reistassen in plaats van koffers. Harde koffers zijn moeilijker in de laadruimte van de vliegtuigen te krijgen dan de meer flexibele reistassen. Wanneer u in een groep of met meer dan 4 personen reist willen wij u vragen maximaal 20 kg per persoon mee te nemen in uw zachte reistas. Maakt u gebruik van binnenlandse vluchten dan geldt er vaak een bagagelimiet van 20 kg per persoon, voor de ruimbagage en handbagage samen.

Duurzaam toerisme

Voor Matoke Tours betekent duurzaamheid vooral de intensieve en langdurige samenwerking met onze collega’s en werknemers in Afrika. Het investeren in natuur – en cultuurprojecten die bijdragen aan het genereren van lokale inkomsten. Wat Matoke Tours doet is investeren in Afrika, zodat de lokale regio’s, mensen, gidsen en ondernemers vooruit kunnen helpen. Wij vinden het belangrijk dat de middenklasse gaat groeien in Afrika, en dat die middenklasse een groot deel van de bevolking gaat uitmaken.

Fooien

Het geven van fooien is onderdeel van de toeritsiche cultuur in Zimbabwe en wordt uiteraard erg gewaardeerd. Gidsen en ander personeel dat in het toerisme werkt zijn voor hun inkomen ook afhankelijk van fooien. U krijgt van ons richtlijnen in de reizigersinformatie, maar het blijven richtlijnen. U kunt uiteraard naar eigen inzicht en tevredenheid de daadwerkelijke fooi bepalen.

Inentingen

Matoke Tours heeft niet de kwalificaties om alle adviezen betreffende gezondheid in Zimbabwe te leveren. Wij raden u dan ook met klem aan om circa 6 weken voor vertrek contact op te nemen met de GGD of naar uw huisarts te gaan voor het volledige advies over de benodigde vaccinaties en malariaprofylaxe. Er komt Malaria voor in Zimbabwe. Ook is een bewijs van de gele koorts vaccinatie verplicht wanneer u in de 7 dagen voordat u het land binnenkomt in een ander land hebt gereisd waar gele koorts voorkomt.

U kunt ook kijken op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) Hier vindt u informatie over aanbevolen vaccinaties en preventieve maatregelen die u kunt toepassen om infectieziekten tijdens uw reis te voorkomen. Deze informatie is van algemene aard. Laat u altijd persoonlijk adviseren over de maatregelen!

Munteenheid & betalen

In Zimbabwe betaalt u met de Amerikaanse Dollars.

Na de hyperinflatie van de Zimbabwaanse dollar, heeft men in 2009 besloten de munteenheid af te schaffen. De Amerikaanse dollar was al jaren de officieuze munteenheid. Alle betalingen in Zimbabwe gebeuren dus met de Amerikaanse dollar. Sommige verkopers accepteren ook Euro’s of Zuid-Afrikaanse Randen. De gunstigste prijzen krijgt u echter als u in Amerikaanse dollars betaalt. Neem wel contant geld mee in kleine coupures, want pinautomaten werken slecht met onze Europese bankpas en een creditcard wordt nauwelijks geaccepteerd. Zimbabwe is niet spotgoedkoop; voor accommodaties en excursies vragen ze gewoon internationale prijzen. Eten en drinken zijn wel vrij goedkoop.

Paspoort & visum

Uw paspoort moet bij vertrek vanuit Zimbabwe nog minimaal 6 maanden geldig zijn en minstens nog 1 lege pagina bevatten voor het visum! Een visum voor Zimbabwe is te koop bij aankomst op de internationale vliegvelden van Victoria Falls of Harare. Ook is het visum gemakkelijk te verkrijgen aan alle grensposten. Een visum koste circa US$30 per persoon.

Bij een gepland bezoek aan de Victoria Watervallen is mogelijk om een KAZA UNIVISA aan te vragen (US$ 50 p.p.), zodat u meerdere malen de grens met Zimbabwe en Zambia over kunt steken. Voor voorwaarden en meer informatie over de diverse visa klikt u op onderstaande knop.

Reisbegeleiding

Omdat u de afstanden vaak aflegt met kleine vliegtuigen of transfers die worden uitgevoerd door uw accommodatie, heeft u geen vaste gids/chauffeur die u de gehele reis bijstaat. In de nationale parken worden de safaris uitgevoerd door ervaren rangers van de lodges zelf. Zij kennen de parken op hun duimpje en weten de beste plekken om het wildleven te zien en vertellen graag alles wat u onderweg tegenkomt.

TravelDoc

TravelDoc controleert snel en efficiënt de vereiste internationale reisdocumentatie, inclusief visumvereisten en Covid-19 regels en eventuele reisbeperkingen die door de autoriteiten in zowel het het transit- als bestemmingsland aan de passagier worden opgelegd.

Vul uw vliegroute in, inclusief eventuele tussenlandingen, en vermeld welk land uw paspoort is uitgegeven en de verloopdatum. Dan krijgt u een duidelijke Go / No Go-indicatie samen met duidelijke instructies met betrekking tot de benodigde documenten.

Veiligheid

Zimbabwe is  over het algemeen een zeer veilig land met relatief weinig misdaad. Als toerist bent u wel vaak herkenbaar en moet natuurlijk wel op uw hoede zijn. Met name rond bus- en taxiparken, markten en uitgaansgelegenheden is het raadzaam geen waardevolle bezittingen bij u te hebben en alert te zijn voor zakkenrollers. Wanneer u in de stad verblijft, raden wij u aan om na zonsondergang middels taxi’s te verplaatsen. Draag nooit uw waardevolle spullen opzichtig op uw lichaam.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Meer reisinformatie over Zimbabwe:

Reisinformatie | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure