Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Hwange

Hoogtepunten

Hwange

Nationaal Park

Het Hwange Nationaal Park ligt tegen de grens van Botswana op drie uur rijden van de Victoria watervallen. Met 14.600  km² is Hwange het grootste wildpark van Zimbabwe en kent dan ook een zeer grote variatie aan landschappen en vegetatie. Van het droge struikgewas aan de rand van de Kalahari woestijn tot de bossen, granietheuvels en valleien in het noorden. In het Hwange Nationaal Park leven meer dan 90 soorten zoogdieren waaronder leeuwen, luipaarden, neushoorns en een indrukwekkende hoeveelheid olifanten.

Klimaat en seizoenen

Het Hwange Nationaal Park kan het hele jaar door bezocht worden. De wilde dieren laten zich het beste zien in de maanden juli tot oktober wanneer deze zich verzamelen rondom de waterpoelen. Het park kent het gehele jaar door een warm klimaat. De warmste maanden zijn de zomermaanden van september tot maart. De overige maanden zijn de koelste maanden, dit zijn de wintermaanden. De winter komt overeen met het droge seizoen en loopt van april tot oktober. In het groene seizoen valt in de middag geregeld een bui, dit seizoen loopt van november tot maart.

In maart en april komen de regens tot een einde en begint het, met name in de nacht en vroege ochtend, af te koelen.

Mei, juni, juli en augustus zijn de koudste maanden van het jaar, tijdens de ochtend activiteit kan het afkoelen tot z’on 7 graden.

September en oktober zijn de heetste maanden van het jaar. De regen die er aankomt zal voor een aangename  verkoeling zorgen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden overdag.

In november begint het zo nu en dan te regenen, hierdoor neemt de luchtdruk en de temperatuur af.

Tijdens de maande december, januari en februari valt de meeste neerslag. De regenbuien vallen voornamelijk in de middag.

Activiteiten in Hwange

Spanning en sensatie!

andere hoogtepunten

In Zimbabwe

Zimbabwe staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zimbabwe.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!