Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Matusadona

Hoogtepunten

Matusadona

Nationaal Park

Het Matusadona Nationaal Park ligt aan de zuidelijke oever van het Karibameer op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Het park dankt de naam aan de glooiende Matusadona heuvels die deel uitmaken van het waterrijke landschap. Met een oppervlakte van 1470 km2 bestaat het gevarieerde landschap uit golvende heuvels die aflopen naar een beboste habitat. In het noorden van het park grenzen open graslanden aan het uitgestrekte Karibameer. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft de Karibastuwdam een groot deel van de Zambezi vallei onder water gezet, waardoor één van de grootste kunstmatige meren ter wereld is ontstaan. Het overgrote deel van het wildleven concentreert zich aan de zuidkant waar het Matusadona Nationaal Park is ontstaan.

African Parks

In 2019 heeft Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority (PWMA) African Parks uitgenodigd om het beheer op zicht te nemen. Er is en 20-jarige overeenkomst getekend met de visie om het park nieuw leven in te blazen voor wildleven en  gemeenschappen die hier leven. Inmiddels is Matusadona een belangrijk toevluchtsoord voor wilde dieren en een steeds populairdere toeristische bestemming.

Klimaat en seizoenen

Het Matusadona Nationaal Park kan het hele jaar door bezocht worden. Enkele lodges sluiten tussen januari en maart. De wilde dieren laten zich het beste zien in de maanden juni tot oktober. Het park kent het gehele jaar door een warm klimaat. De warmste maanden zijn de zomermaanden van oktober tot maart. De overige maanden zijn de koelste maanden, dit zijn de wintermaanden. De winter komt overeen met het droge seizoen en loopt van april tot oktober. In het groene seizoen valt in de middag geregeld een bui, dit seizoen loopt van november tot maart.

In maart en april komen de regens tot een einde en begint het, met name in de nacht en vroege ochtend, af te koelen.

Mei, juni, juli en augustus zijn de koudste maanden van het jaar, tijdens de ochtend activiteit kan het afkoelen tot z’on 7 graden.

September en oktober zijn de heetste maanden van het jaar. De regen die er aankomt zal voor een aangename  verkoeling zorgen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden overdag.

In november begint het zo nu en dan te regenen, hierdoor neemt de luchtdruk en de temperatuur af.

Tijdens de maande december, januari en februari valt de meeste neerslag. De regenbuien vallen voornamelijk in de middag.

Activiteiten in Matusadona

Op het land en op het water

andere hoogtepunten

In Zimbabwe

Zimbabwe staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zimbabwe.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!