Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Gonarezhou

Hoogtepunten

Gonarezhou

Nationaal Park

Het Gonarezhou Nationaal Park ligt in het uiterste zuidoosten van Zimbabwe tegen de grens van Mozambique en Zuid-Afrika. De natuur van deze afgelegen, onontwikkelde wildernis varieert van open vlaktes met hoog gras tot dichte bossen en kronkelende rivierkloven. Gonarezhou is een van de minst bezochte nationale parken van Zimbabwe. Daarnaast is Gonarezhou na Hwange ook het grootste nationale park van Zimbabwe. Het beschermt prachtige mahoniebomen en hoge acacia albida-bomen, waar de vogels floreren. Wilde dieren laten zich wat minder goed zien dan in de beroemde parken van Zimbabwe, maar het is de ongerepte wildernis en bijzondere landschappen die bezoekers aantrekt.

The Great Limpopo Transfrontier Park

Gonarezhou grenst ten noorden van het Kruger Nationaal Park en het uitgestrekte Limpopo Nationaal Park van Mozambique. Gecombineerd vormen deze drie enorme parken een gigantisch gebied dat bekend staat als het The Great Limpopo Transfrontier Park. In totaal gaat het om zo’n 35.000 km², een gebied dat qua omvang vergelijkbaar is met Nederland.

Klimaat en seizoenen

Het Gonarezhou Nationaal Park kan het hele jaar door bezocht worden. Enkele lodges sluiten tussen januari en maart. De wilde dieren laten zich het beste zien in de maanden juni tot oktober. Het park kent het gehele jaar door een warm klimaat. De warmste maanden zijn de zomermaanden van oktober tot maart. De overige maanden zijn de koelste maanden, dit zijn de wintermaanden. De winter komt overeen met het droge seizoen en loopt van april tot oktober. In het groene seizoen valt in de middag geregeld een bui, dit seizoen loopt van november tot maart.

In maart en april komen de regens tot een einde en begint het, met name in de nacht en vroege ochtend, af te koelen.

Mei, juni, juli en augustus zijn de koudste maanden van het jaar, tijdens de ochtend activiteit kan het afkoelen tot z’on 7 graden.

September en oktober zijn de heetste maanden van het jaar. De regen die er aankomt zal voor een aangename  verkoeling zorgen. De temperatuur kan oplopen tot 40 graden overdag.

In november begint het zo nu en dan te regenen, hierdoor neemt de luchtdruk en de temperatuur af.

Tijdens de maande december, januari en februari valt de meeste neerslag. De regenbuien vallen voornamelijk in de middag.

Activiteiten in Gonarezhou

Tegen een decor van kliffen en rivierkloven

andere hoogtepunten

In Zimbabwe

Zimbabwe staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zimbabwe.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!