9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Zim vs. Zam

Victoria Watervallen

Zambia versus Zimbabwe

De Victoria Watervallen vormen de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Alhoewel de Victoria Watervallen vanuit zowel de Zimbabwaanse zijde als vanuit de Zambiaanse zijde te bewonderen zijn, zit er toch veel verschil in het beleven van de Falls.

Welke zijde het leukste, mooiste of het beste is, is aan u!

Zimbabwe

Vanuit Zimbabwe is het mogelijk om een lange wandeling langs de Watervallen te maken in het Victoria Falls Nationaal Park. De verschillende uitzichtpunten geven elk weer een panoramisch uitzicht, waarbij de breedte, maar ook de hoogte van de Falls worden benadrukt. De watervallen zijn zo dichtbij dat de totale lengte van de Falls tijdens de wandeling niet eens te zien is. Als bezoeker kijkt u als het ware tegen de watervallen aan en ziet u hoe het water met miljoenen liters per minuut langs de rotspartijen neerstort in de kloof. Eenmaal oog in oog met de Falls is het indrukwekkende en overweldigend gevoel nauwelijks in woorden uit te drukken.

Vanuit het stadje Victoria Falls aan de Zimbabwaanse zijde liggen de Victoria Watervallen op loopafstand. In het stadje bevinden zich diverse accommodaties waar u tijdens een bezoek aan de Falls kunt verblijven.

Daarnaast ligt aan de rand van de Batoka kloof The Lookout Café. Naast dat dit café heerlijke gerechten serveert, waarbij u wordt vergezeld door een geweldig uitzicht, is het ‘the place to be’ voor de daredevils. Vanuit hier kunt u de hoogte en immense karakter van de kloof ervaren. Boek hier de Flying Fox, de Zip Line of de Gorge Swing (vrije val): vlieg door de lucht en kijk neer op de rivier de Zambezi.

Zambia 

Vanuit Zambia kijkt u vanuit de meeste plekken over de rivier, stroomafwaarts. Hierdoor ziet u vooral de rook/mist van de Falls. Hét eersterangs uitzicht op de mist van de Falls heeft u bij The Royal Livingstone Hotel (zie kaart). Nuttig hier dus zeker een drankje of een lunch met view!

Zoals op de kaart te zien is, is het ook vanuit Zambia mogelijk om een wandeling langs de Falls te maken. Deze wandeling is minder uitgestrekt langs de Falls, maar gaat ook naar de kloof en heeft een goed uitzichtpunt op de brug. Waar u vanuit Zimbabwe meer een panoramisch breed zicht hebt, staat u vanuit de Zambiaanse zijde dichter op de Falls.

Best of both sides!

Bij een bezoek aan de Victoria Watervallen raden wij iedereen altijd aan om het natuurwonder van beide kanten te bekijken. Zoals u hierboven kunt lezen hebben beide zijdes hun charmes. Vanuit zowel Zambia als Zimbabwe zijn verschillende activiteiten te boeken, echter is excursielijst vanuit Zambia groter! Zimbabwe richt zich voornamelijk op de activiteiten in de kloof (in de vorige alinea beschreven) en het raften. Een tip: De helikoptervlucht/microlight vlucht kunt u het beste vanuit Zambia boeken!

Dit is ook meteen de beste tip die we kunnen geven. Want: de allerbeste zijde om de Falls te bekijken is ons inziens toch wel van bovenaf, vanuit de lucht. Vlieg een kwartier lang in een helikopter of microlight twee adembenemende rondes boven de Falls en u weet wat wij bedoelen. De indrukwekkende breedte van 1,7 kilometer aan watervallen komt van bovenaf pas echt binnen. Maar ook hetgeen wat minder vaak op foto’s te zien is: het immense klovenstelsel waar het water doorheen stroomt in de Zambezi. De klovenpartij, de eilandjes in de Zambezi rivier en de angstaanvallige ligging van Devil’s Pool maken het WAUW gevoel compleet en laten het adrenaline niveau in uw lijf merkbaar stijgen!

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!