Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Excursies

Excursies

Zanzibar ontdekken

De vele excursiemogelijkheden

Azuurblauw water, parelwitte stranden, palmbomen, heerlijke lodges, iedere dag verse zeevruchten, de geuren van diverse kruiden en een sprookjesachtige hoofdstad (Stone Town) vol Arabische invloeden. Het tropische Zanzibar biedt vele excursiemogelijkheden. Vanuit de meeste accommodaties zijn activiteiten gemakkelijk ter plaatse te boeken, zo houdt u zelf de controle over de invulling van uw verblijf op het eiland. Op deze pagina vindt u een selectie van de mogelijkheden.

Excursies op Zanzibar

Voor ieder wat wils!

Zanzibar is het eiland met misschien wel de meeste excursie mogelijkheden van de hele Swahili kust. De historische stad Stonetown, het uitgestrekte Jozani Forest en de schitterende onderwaterwereld maken dit eiland tot een ware belevenis. Hieronder vindt u een selectie van de mogelijkheden. 

Duik-en snorkelmogelijkheden

Duik-en snorkelliefhebbers kunnen hun hart op Zanzibar flink ophalen. Met name de schitterende noordoostkust van het eiland staat bekend als een ideale locatie voor duik-en snorkelmogelijkheden. Voor de noordoostkust ligt het Mnemba Atoll, een ‘marine park’ dat van de overheid speciale bescherming krijgt. Het zicht op deze locatie kan oplopen tot wel zo’n 30 meter! Tijdens de duik-en snorkeltochten worden er in dit gebied vaak schildpadden en grote groepen dolfijnen gespot. Dat in combinatie met het felgekleurde koraal maakt duiken en snorkelen in deze omgeving een geweldige activiteit.

Op ontdekkingstocht door het historische Stonetown

Een bezoek aan de historische stad Stonetown is een onvergetelijke beleving. U maakt kennis met de eeuwenoude cultuur, die een combinatie is van Afrikaanse en Arabische invloeden. U maakt kennis met de inwoners van de stad, de smalle steegjes vol met Afrikaanse winkeltjes, de groente- en kruidenmarkten en andere belangrijke, historische bezienswaardigheden. Vergeet ook zeker niet het geboortehuis van zanger Freddy Mercury te bezoeken. De wandelingen door de stad kunt u op eigen gelegenheid ondernemen, maar uiteraard hoort een excursie met begeleiding van een gids ook tot de mogelijkheden. Na uw excursie geniet u in één van de vele restaurants of barretjes van verse zeevruchten en heerlijke tropische cocktails.

Rondom Stonetown zijn ook tal van excursies mogelijk. Breng bijvoorbeeld samen met uw gids een bezoek aan één van de kruidenplantages in het binnenland van Zanzibar. Hier krijgt u een rondleiding waar uw reukorganen van versteld zullen staan! De geuren van kruidnagel, kaneel, peper, koffie, citroengras, cardamon en natuurlijk saffraan zijn hier alom aanwezig!

Jozani Forest

Jozani Forest is het enige Nationale Park op Zanzibar. Vergeleken met de andere Nationale Parken in Noord-Tanzania is Jozani Forest zéér klein, maar toch zeker een bezoek waard! Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Zo vindt men hier meer dan 40 soorten vogels, prachtige flora en de bijzondere Zanzibar ‘skyes’ aap die alleen op dit eiland voorkomt. Om het dierenleven in het park te beschermen worden alle excursies hier alleen uitgevoerd onder begeleiding van een deskundige gids. De wandelingen duren circa één á twee uur, afhankelijk van de route die gekozen wordt.

 

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!