Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Kasanka & Bangweulu

Hoogtepunten

Kasanka & Bangweulu

Nationaal Park

Dit wildpark, in het noordoosten van Zambia, is dé plek om van medio oktober tot medio december te zijn. Dan vindt hier de ‘batmigration’ plaatst. Het is de migratie van 10 miljoen vleermuizen (palmvleerhonden of eidolon helvum) die allemaal naar één specifieke plek in Kasanka komen. Daarmee is de batmigration de grootste migratie van zoogdieren op de planeet!

De vleermuizen komen uit verschillende regio’s, o.a. uit Congo en Oeganda. Het is onderzoekers nog niet duidelijk waarom de vleermuizen jaarlijks naar het moerasachtige gebied van Kasanka migreren. Met een spanwijdte van gemiddeld 85 cm, vermenigvuldigd met 10 miljoen vleermuizen, is een bezoek aan Kasanka overweldigend te noemen. Vanaf houten tribunes, op zo’n 7 tot 11 meter hoogte, kunnen reizigers tijdens de zonsopgang en zonsondergang dit bijzondere spektakel optimaal beleven. Het is een uniek fenomeen wat alleen in Kasanka wordt waargenomen.

In combinatie met de Bangweulu Swamps

De rest van het jaar kunnen reizigers in Kasanka kleiner wild verwachten. Kenmerkend voor het gebied is bijvoorbeeld de sitatoenga. Deze nogal verlegen antilope wordt juist gemakkelijk in Kasanka gezien. Echt succesvol wordt een bezoek aan Kasanka in combinatie met een bezoek aan de nabij gelegen Bangweulu Swamps. Het moeras van Bangweulu is namelijk één van de beste plekken om de schoenbekooievaar te zien. Ook is Bangweulu Swamps de enige plek waar de met uitsterven bedreigde black lechwe, of litschiewaterbok, voorkomt. Een bijzonder gebied voor de liefhebber van unieke fauna ontmoetingen, zonder andere reizigers.

Activiteiten in Kasanka

Vleermuis migratie, wandelen, vissen, op jeepsafari of kanovaren

Kasanka en Bangweulu liggen in een onontdekte regio in noordoost Zambia. De reizigers die het redden in deze schitterende wildernis te geraken hebben de keuze uit de volgende excursiemogelijkheden: 

Activiteiten in Bangweulu

Ga op zoek naar de schoenbekooievaar en de litschiwaterbok!

andere hoogtepunten

in Zambia

Zambia staat bekend om haar fantastische wildparken en de Victoria Watervallen welke op relatief korte reisafstanden van elkaar gelegen zijn. De Nationaal Parken behoren zelfs tot de meeste ongerepte van Afrika! Hieronder vindt u een overzicht van alle hoogtepunten van Zambia.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met tips en ervaringen!