Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lower Zambezi Nationaal Park verlenging

Lower Zambezi Nationaal Park verlenging

 4-DAAGSE Verlenging

Landschappelijk het mooiste wildpark van heel Zambia; Lower Zambezi! De machtige Zambezi rivier, tropische lagunes, open grasvlaktes en dichtbeboste regio’s… Lower Zambezi heeft het allemaal. En, op de achtergrond lonkt het Muchinga gebergte. Het creëert een waanzinnige setting voor de verschillende safariactiviteiten wat dit park te bieden heeft. Reizigers hebben de keuze uit jeep-, boot-, wandel-, nacht- en kanosafari’s. Ook behoort vissen in de Zambezi rivier tot één van de mogelijkheden. De safariactiviteiten op en rondom het water zijn verreweg het meest spectaculair hier!

Kenmerkend voor Lower Zambezi is de kanosafari en deze activiteit mag dan ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan het park. Onder deskundige begeleiding vaart u in een rustig tempo door de smallere zijkanalen van de rivier. De waterrijke regio is sprookjesachtig mooi en het plaatje wordt compleet wanneer u onderweg olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden passeert.

Onze populaire bestemmingen

 Uw verlenging geheel op maat! 

Dag-tot-dag beschrijving

Verlenging dag 1

Vlucht naar Lusaka, kanosafari over de rivier

Kano excursie Lower Zambezi

Onder deskundige begeleiding onderneemt u vanaf de Chongwe rivier de kanosafari. De regio rondom de rivier is het meest sprookjesachtige deel van Lower Zambezi. U kunt verwachten dat onderweg olifanten, buffels, gazelles en nijlpaarden staan te grazen en/ of passeren. Dit is een unieke manier om dichtbij het (grote) wild te komen terwijl u optimaal kunt genieten van de geluiden en natuur om u heen.

Verlenging dag 2 & 3

Bespreek welke safariactiviteiten u wilt ondernemen

Bijzonder aan Lower Zambezi is haar weids scala aan (safari)activiteiten. Vanuit de accommodatie kunt u kiezen uit de jeepsafari, bootsafari, wandelsafari, vissen in zowel de Chongwe en Zambezi rivier en de kanosafari! De laatstgenoemde activiteit is kenmerkend voor Lower Zambezi. De komende twee dagen bespreekt u met de ranger de gewenste dagindeling. Elk dagdeel kunt u kiezen uit een andere activiteit, of zelfs twee activiteiten combineren.

Lower Zambezi Nationaal Park

Lower Zambezi is een schitterend en exclusief wildpark. De vallei waar de machtige rivier de Zambezi als doorheen stroomt is een ware oase voor het Zambiaanse wildleven. De Zambezi rivier is daarnaast ook de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Doordat Lower Zambezi ingeklemd ligt tussen het Muchinga gebergte en de Zambezi rivier, heeft het park een waanzinnige setting! Geografisch gezien is er géén park in Zambia mooier dan Lower Zambezi. De olifanten zwemmen van eiland naar eiland in de Zambezi rivier, op zoek naar vers gras en riet. En doordat het park zo waterrijk is, trekt het veel watervogels, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven aan. Ook op het land is er veel te beleven en zijn er gezonde aantallen leeuwen, luipaarden, wilde honden, buffels en verschillende gazellesoorten.

Safari activiteiten Lower Zambezi

Lower Zambezi is het mooiste safaripark van Zambia. Met de machtige Zambezi rivier, de vele zijkanalen, open savannes en bosrijke regio's beleven reizigers hier vele prachtige vergezichten. Deze gevarieerde eco-systemen creeëren een weids scala aan activiteiten mogelijkheden. In Lower Zambezi worden kano-, boot-, wandel- jeep-, en nachtsafari's aangeboden. Vanuit uw accommoatie kunt u dagelijks aangeven waar uw voorkeur per dag naar uit gaat. Alle activiteiten zitten standaard inclusief en u kunt minimaal twee safari's per dag ondernemen! Even geen zin in safari? Sla dan samen met de ranger een hengel uit en ga vissen op 'tigerfish'.

Verlenging dag 4

Ochtendsafari - vlucht terug naar huis

U onderneemt in de ochtend nog een laatste safari naar keuze. In de middag vliegt u in een half uurtje terug naar Lusaka.*

*Deze verlenging kan ook in tegenovergestelde richting uitgevoerd worden. U vertrekt dan vanaf Lusaka naar Lower Zambezi. U vervolgt de route naar South Luangwa. De prijs is identiek.

PRIJSOVERZICHT VAN DEZE VERLENGING

inclusief

  • Regionale vlucht South Luangwa – Lower Zambezi – Lusaka
  • Alle beschreven safariactiviteiten
  • Alle maaltijden
  • Alle parkfees

Let op: elke verlenging vereist een andere vlucht en type transfer. Deze zijn daarom nog niet inbegrepen in de prijs. 

U bent zelf verantwoordelijk voor het visum. Overleg met de specialist wat voor visum wenselijk is in combinatie met de reis die u maakt.

Onze populaire bestemmingen

Een Lower Zambezi verlenging geheel naar wens