Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Liwonde

Hoogtepunten

Liwonde Nationaal Park

Schitterend waterrijk wildpark

Liwonde is het meest betoverende wildpark van Malawi. Het ligt in zuidelijk Malawi, nabij Lake Malawi en aan de Shire River. De Shire rivier is de levensader van Liwonde en stroomt krachtig het hele jaar door het park. Landschappelijk is Liwonde het mooiste park van de regio. Dit komt mede door haar tropische ligging aan Lake Malombe, de Shire rivier en het zicht over de vruchtbare heuvels van Zomba in de verte. Dit creëert een schitterende waterrijke omgeving waarin de safari’s zowel over land als per boot worden uitgevoerd. De verschillende ecosystemen bestaan uit savannes, bossen, lagunes en de rivier.  De palm- en baobab bomen staan hier naast elkaar te wuiven in de wind terwijl het wildleven er omheen dartelt.

Doordat het park vruchtbare gebieden heeft, alsmede drogere en dorre gebieden wordt het wild hier vrij gemakkelijk gespot. Het wildleven wat hier in grote getallen te vinden is zijn olifanten, zebra’s, giraffen, wrattenzwijnen, hartenbeest, impala’s & andere gazelle soorten. De olifantenpopulatie was zo groeiende dat Liwonde Nationaal Park de toenemende nummers niet meer aankon. In 2016 en 2017 zijn er dan ook honderden olifanten verplaatst van Liwonde naar Nkhotakota Wildreservaat (lees hier meer over in Nkhotakota). Ook vogelliefhebbers komen hier aan hun trekken. Van de 650 verschillende vogelsoorten in Malawi vindt men er 400 stuks in Liwonde, waarvan de Pel’s visuil, tot de meeste bijzondere exemplaren behoort.

De Shire rivier is berucht om haar gigantische aantallen krokodillen (méér dan 1800 stuks) en nijlpaarden (bijna 2000 stuks!). Maar wees gerust, een bootsafari is volstrekt veilig en juist een absolute must in dit park. In 2013 zijn de leeuwen geherintroduceerd en in 2017 zijn daar de cheeta’s en nog meer leeuwen aan toegevoegd. De eerste cheeta en leeuwen welpen zijn reeds gespot in Liwonde! Dit zijn gezonde en spannende ontwikkelingen voor het wildbestand in Liwonde en belooft veel moois voor de toekomst.

Activiteiten in Liwonde

Gevarieerde safarimogelijkheden

Liwonde is het mooiste park van Malawi. De palm- en baobabbomen staan aan de oever van de majestueuze Shire rivier te prijken. Reizigers hebben in Liwonde de mogelijkheid tot een weids scala aan safariopties. Hieronder een samenvatting van alle activiteiten die Matoke Tours in deze regio onderneemt. 

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!