Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Nkhotakota

Hoogtepunten

Nkhotakota Wildreservaat

Ruig en onbekend Malawi

Wellicht het ruigste gebied en tevens minst bekende reservaat in Malawi. Het dicht beboste Nkhotakota ligt in centraal Malawi op steenworpafstand van het meer. Hedendaags wordt het reservaat door het gros van de reizigers overgeslagen. Maar als het aan Matoke Tours ligt komt hier gauw verandering in!

Nkhotakota is de locatie waar de grootste en meest succesvolle reallocatie van olifanten in de Afrikaanse geschiedenis heeft plaatsgevonden. 500 olifanten zijn vanuit het ‘olifant rijke’ Liwonde en Majete overgebracht naar Nkhotakota om meer ruimte te geven aan deze giganten. Maar juist ook om Nkhotakota nieuw leven in te blazen. Een paar decennia geleden stond dit reservaat namelijk nog vol met wildleven, maar door o.a. een gebrek aan management en een hongersnood is het leeg geroofd. Gelukkig wordt er alles aan gedaan om dit prachtige reservaat in ere te herstellen.

Hoewel de wildaantallen groeiende zijn in Nkhotakota, kunnen reizigers nog geen wildleven aan de lopende band verwachten. Maar juist ook door de afwezigheid van andere bezoekers hebben reizigers dit prachtige reservaat helemaal voor zichzelf. Tijdens een wandelsafari worden er verschillende gazellesoorten gespot waarvan de roanantilope, sabelantilope en waterantilope het meest voorkomend zijn. Daarnaast zijn de olifantenaantallen ontzettend gegroeid en worden deze vaak gezien om en rondom de Bua Rivier.

De Bua rivier is de levensader van Nkhotakota en vogelliefhebbers doen er dan ook goed aan nabij de rivier op vogelwandelingen te gaan. Totaal zijn er zo’n 280 verschillende vogels te zien. De Bua rivier is daarnaast een heerlijke plek om van een drankje tijdens de zonsondergang te genieten. Vissers zullen het erg leuk vinden hier een dagdeel een hengel uit te gooien en te vissen op de zalmen die hier in grote getale rondzwemmen. Wanneer reizigers in de luxe Tongole Wilderness Lodge verblijven behoort kanovaren ook tot de mogelijkheden.

Activiteiten in Nkhotakota

Verrassende mogelijkheden

Het avontuurlijke Nkhotakota biedt verrassende activiteiten aan. Het is bijvoorbeeld de enige plek in Malawi waar kanotochten in een natuurgebied georganiseerd worden. Lees hier meer over alle mogelijke activiteiten in Nkhotakota:

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!