9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Nkhotakota

Hoogtepunten

Nkhotakota Wildreservaat

Ruig en onbekend Malawi

Wellicht het ruigste gebied en tevens minst bekende reservaat in Malawi. Het dicht beboste Nkhotakota ligt in centraal Malawi op steenworpafstand van het meer. Hedendaags wordt het reservaat door het gros van de reizigers overgeslagen. Maar als het aan Matoke Tours ligt komt hier gauw verandering in!

Nkhotakota is de locatie waar de grootste en meest succesvolle reallocatie van olifanten in de Afrikaanse geschiedenis heeft plaatsgevonden. 500 olifanten zijn vanuit het ‘olifant rijke’ Liwonde en Majete overgebracht naar Nkhotakota om meer ruimte te geven aan deze giganten. Maar juist ook om Nkhotakota nieuw leven in te blazen. Een paar decennia geleden stond dit reservaat namelijk nog vol met wildleven, maar door o.a. een gebrek aan management en een hongersnood is het leeg geroofd. Gelukkig wordt er alles aan gedaan om dit prachtige reservaat in ere te herstellen.

Hoewel de wildaantallen groeiende zijn in Nkhotakota, kunnen reizigers nog geen wildleven aan de lopende band verwachten. Maar juist ook door de afwezigheid van andere bezoekers hebben reizigers dit prachtige reservaat helemaal voor zichzelf. Tijdens een wandelsafari worden er verschillende gazellesoorten gespot waarvan de roanantilope, sabelantilope en waterantilope het meest voorkomend zijn. Daarnaast zijn de olifantenaantallen ontzettend gegroeid en worden deze vaak gezien om en rondom de Bua Rivier.

De Bua rivier is de levensader van Nkhotakota en vogelliefhebbers doen er dan ook goed aan nabij de rivier op vogelwandelingen te gaan. Totaal zijn er zo’n 280 verschillende vogels te zien. De Bua rivier is daarnaast een heerlijke plek om van een drankje tijdens de zonsondergang te genieten. Vissers zullen het erg leuk vinden hier een dagdeel een hengel uit te gooien en te vissen op de zalmen die hier in grote getale rondzwemmen. Wanneer reizigers in de luxe Tongole Wilderness Lodge verblijven behoort kanovaren ook tot de mogelijkheden.

Activiteiten in Nkhotakota

Verrassende mogelijkheden

Het avontuurlijke Nkhotakota biedt verrassende activiteiten aan. Het is bijvoorbeeld de enige plek in Malawi waar kanotochten in een natuurgebied georganiseerd worden. Lees hier meer over alle mogelijke activiteiten in Nkhotakota:

Wandelsafari

De beste manier om Nkhotakota te beleven is per wandelsafari. Dit komt doordat het reservaat erg dik bebost is. Zo komen reizigers onder deskundige begeleiding het beste bij het wildleven in de buurt. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari in de eerste plaats op de veiligheid. Daarnaast gaat de interesse uit naar wat u onderweg tegenkomt. Dat zijn zowel sporen, flora, vogels als het zien van gazelles tot aan mogelijk zelfs roofdieren. Het kan allemaal voorbij komen tijdens een wandelsafari.

Jeepsafari

De jeepsafari’s kunnen zowel in de ochtend als namiddag uitgevoerd worden. De safari’s in de ochtend en namiddag zijn populair omdat het wild dan actief is en gemakkelijker gespot kan worden. Alle safarivoertuigen in Nkhotakota zijn open. Standaard worden de jeeps gedeeld met andere reizigers, maar is iedereen verzekerd van een plaats aan de ‘buitenkant’ Hierdoor zijn reizigers verzekerd van het beste zicht tijdens de safari’s. De open jeeps worden door maximaal zes reizigers bezet. Tegen een meerprijs kunnen de jeeps voor privésafari’s afgekocht worden.

Vogelsafari

Vogelliefhebbers gaan doorgaans op wandelsafari zodat ze zo gemakkelijker dichtbij de vogels kunnen komen. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de jeepsafari de nadruk op vogels te leggen. Echte liefhebbers wordt echter wel aangeraden een privé ranger te huren zodat ze naar eigen inzicht kunnen genieten van de vogels.

Kanotocht

Vanuit Tongole Wilderness Lodge worden ook kanotochten over de Bua rivier verzorgd. Onder begeleiding van een lokale gids maakt u samen deze lieflijke tour over de rivier. Aansluitend wordt er een borrel georganiseerd aan de oever waaraan het u aan niets ontbreekt. Geniet van een drankje en snack alvorens u weer terug vaart.

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!