9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
 
Visum Malawi

Visum Malawi

Visum Malawi

Een toelichting op ...

Malawi, het ‘warme hart van Afrika’, ontvangt u graag met open armen. Waar u kunt genieten van prachtige en gevarieerde landcshappen, de wilde dieren, vriendelijke bevolking en het tropische Lake Malawi. Voordat het zover is, is het belangrijk na te denken over de benodigde reisdocumenten. Hieronder zetten we kort uiteen wat u nodig hebt.

Kosten en benodigdheden

de feiten op een rij

Visumplicht

Er geldt een visumplicht voor Malawi. De hieronder vermelde gegevens gelden voor Nederlandse en Belgische nationaliteiten. Indien u een andere nationaliteit heeft kunt u bij de ambassade informeren welke documenten u nodig hebt.

Visum Malawi

Een visum voor Malawi is het eenvoudigst bij aankomst op de luchthavens of aan de grens te regelen. U kunt het ook voor vertrek aanvragen via de Ambassade van Malawi in Brussel, België op www.embassymalawi.be

Let op: rijdt u na een verblijf in Zambia terug naar Malawi? Dan heeft u opnieuw een visum voor Malawi nodig, dan kan dus een transit of single entry visum zijn, afhankelijk van hoe lang u dan weer verblijft, tenzij u een multiple entry visum heeft aangevraagd, dan heeft u geen nieuw visum nodig!

Kosten visum

Ter plaatse:

  • US$ 50 p.p. voor transit visum Malawi, 7 dagen geldig
  • US$ 75 p.p. voor single entry Malawi, 3 maanden geldig
  • US$ 150 p.p. voor multiple entry Malawi, 6 maanden geldig

Via de Ambassade:

  • € 65 p.p. voor transit visum Malawi, 7 dagen geldig
  • € 100 p.p. voor single entry Malawi, 3 maanden geldig
  • € 200 p.p. voor multiple entry Malawi, 6 maanden geldig

Geldig paspoort

Voor reizen naar Malawi dient u te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Malawi geldig is.


Reizen met minderjarige kinderen

Kinderen hebben sinds 2012 een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is niet meer geldig. Buiten het Schengengebied zijn de regels vaak uitgebreid en strikt wanneer het een reis betreft waarbij een ouder, of beide ouders, niet meereizen. Denkt u hierbij ook aan de landen waar u doorheen reist op weg naar de bestemming. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Overige verplichtingen / bijzonderheden

  • U dient te beschikken over een retour- of doorreisticket.
  • U dient een bewijs van voldoende financiële middelen (cash/creditcard) te kunnen overhandigen indien hier om gevraagd wordt.
  • Een bewijs van inenting tegen gele koorts is mogelijk vereist. Voor meer informatie zie de website van de LCR.

NB: Bovenstaande informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit, voor andere nationaliteiten checkt u dit met de Malawiaanse Ambassade of consulaat.

Opmerkingen

vanuit de Malawiaanse immigratiedienst

  • Vult u alle informatie correct in. Dus al uw namen volgens paspoort, data, aantal dagen voor het visum, paspoortnummer, geboortedatum etc.
  • Kijk het nog een keer goed na voordat u het formulier bij grens of Ambassade inlevert.
  • Als achteraf blijkt dat u toch een foutje heeft gemaakt kan het zijn dat u de aanvraag opnieuw moet doen en ook opnieuw moet betalen (er is dan helaas geen restitutie van de eerder gemaakte kosten mogelijk)
  • Vraagt u via de Ambassade aan, dan moet de betaling worden gemaakt via bankoverschrijving, voordat u de aanvraag doet.

 

Aanvragen visum Malawi

De verschillende opties

Bij aankomst

Bij aankomst op de luchthavens in Malawi of aan de grens. Dit is veruit de snelste en  beste manier voor  in ieder geval mensen met Nederlandse en Belgische nationaliteit. Check hier voor welke nationaliteiten het nog meer geldt. U betaalt ter plaatse en krijgt dan het visum in uw paspoort gestempeld. Gebruik wat US Dollars betreft in ieder geval biljetten van 50 of kleiner en van het jaar 2006 of jonger.

Via de Ambassade

Voor het aanvragen van het visum voor Malawi via de Ambassade rekent u maximaal 5 werkdagen voor de verwerking. Bovendien heeft u onder andere de volgende documenten nodig, zie ook de website van de Ambassade:

  • Paspoort
  • Twee volledig ingevulde Application Forms geprint op A4
  • Twee paspoortfoto’s in kleur
  • Kopie van uw retourticket  of bookingsvebestiging van uw ticket
  • Retourenvelop met uw adres + genoemde portokosten
  • Betalingsbewijs van het visum. Alle bankkosten zijn voor rekening van de reiziger

Let op: deze methode is niet echt nodig, aangezien u met de Belgische of Nederlandse nationaliteit niet perse het visum van te voren aan hoeft te vragen! Zie ook de officiele pagin van de immigratie

Online

Deze mogelijkheid is nog in ontwikkeling. Het zou sinds eind 2018 eigenlijk al mogelijk moeten zijn, maar dat is nog niet het geval.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Meer reisinformatie over Malawi:

Reisinformatie | Verlengingen | Accommodaties | Vervoer | Beste reistijd | Brochure