9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Mount Mulanje

Hoogtepunten

Mount Mulanje

Een spectaculair gebergte

Mulanje is een spectaculair gebergte in zuidelijk Malawi. De berg bestaat uit een groot, prachtig begroeit, plateau op zo’n 2000m hoogte. De twintig pieken liggen rond de 2500m en hoger, waarvan de hoogste piek, de Sapitwa piek, op 3002m hoogte schittert. De regio kenmerkt zich door groene thee- en suikerriet plantages en traditionele Afrikaanse dorpjes.

Mulanje is de beste hiking bestemming van Malawi en omgeving. Dit komt voornamelijk door de dramatische setting van de berg, die vanuit de verte opdoemt tussen de vruchtbare en heuvelachtige plantages.

Activiteiten in Mount Mulanje

Actief in de ruige natuur

Mount Mulanje is het hoogste gebergte van Malawi. De rurale regio is omgeven van frisgroene theevelden en suikerrietplantages. Er zijn verschillende prachtige wandelroutes op de berg uitgezet. Hieronder een samenvatting van alle activiteiten die Matoke Tours in deze regio onderneemt.

Korte wandeltochten

Mulanje kent verschillende wandelpaden, maar de hike naar de waterval en het natuurlijke zwembad is de meest populaire. De wandeling zelf duurt ongeveer anderhalf uur en is daardoor haalbaar voor alle condities en leeftijden. De wandeling wordt beloont door een verfrissende duik in het heldere bergwater van Mulanje!

Meerdaagse bergwandelingen

Ook zijn er langere bergwandelingen mogelijk van meerdere dagen. De meest toegankelijke en complete bergwandelroute is die vanaf Likhubula naar Fort Lister camp. Deze start vanaf de westelijke flank, via de Sapitwa piek, naar de oostelijke kant. Vergis je niet, want Mount Mulanje heeft listige, zeer steile en gevaarlijke stukken en de klim moet dan ook zeker niet onderschat worden!

Totaal zijn er acht verschillende hutten op Mount Mulanje, met verschillende routes die de hutten aan elkaar linken. Matoke Tours assisteert bij het selecteren van de best passende wandeltocht, uiteraard perfect geassisteerd door ervaren berggidsen en dragers.

Bezoek een theeplantage

Buiten de prachtige groene berg, vergezichten, watervallen en natuurlijk baden, is de omgeving van Mulanje minstens zo indrukwekkend. De omgeving staat bekend om haar theeplantages, met verschillende prachtige koloniale lodges. Een bezoekje aan één van deze zogenaamnde ‘tea estates’ is echt aanrader en goed te combineren met een wandeling bij Mulanje.

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!