9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden m.b.t. reizen in corona tijd. Meer info
 
Beste reistijd

Beste reistijd

Wat is de beste reistijd voor Malawi?

Malawi ligt op het zuidelijk halfrond en kent een (sub)tropisch klimaat. Er is zowel een winterseizoen als een zomerseizoen, desondanks wordt het klimaat met name door een droogseizoen en regenseizoen gekenmerkt. Hieronder leest u meer in detail de voor- en nadelen van de diverse periodes.

Regenseizoen
Het regenseizoen heeft haar aanloop in november, waardoor er dan af en toe een flinke bui kan vallen. Oktober en november behoren tot de warmste maanden waardoor zo’n bui juist een aangename verfrissing kan zijn. Denk in deze maanden aan temperaturen die oplopen tot aan 35 – 40+ graden.

Vanaf eind december wordt het regenseizoen heftiger en zullen de droge dagen zich afwisselen met regendagen. Januari en februari zijn de heftigste regenmaanden. Het is prachtig groen en vruchtbaar, maar het is moeilijker om grote aantallen wild te spotten. In maart vlakken de regens weer af en in april kan er nog af en toe een buitje vallen. Vanaf mei tot en met oktober is het droog.

Winterseizoen
Doordat Malawi op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de winters en zomers precies tegenovergesteld aan de Europese seizoenen. Juni tot en met augustus behoren tot de koudere maanden. Per regio verschillen de temperaturen in deze maanden nogal. In Liwonde, Majete en Lake Malawi zijn de dagtemperaturen erg aangenaam met gemiddeld 25 graden. Nyika Plateau ligt een stuk hoger (2500+ meter), waardoor de temperaturen beduidend lager uitvallen. Houd rekening met dagtemperaturen van 10 – 15 graden terwijl het ‘s nachts tot aan het vriespunt daalt.

Over het algemeen geldt dat reizigers overdag prettige temperaturen kunnen verwachten. In de avonden is een vest zeker nodig tijdens de wintermaanden! Samenvattend is dit een aangename periode om te reizen.

Beste reistijd
De lentemaanden augustus en september behoren samen met de herfstmaanden april en mei tot fijne reismaanden. Het is overdag warm, droog en zonnig. ‘s Avonds dalen de temperaturen maar is het nog steeds goed toeven buiten (met mogelijk een vest).

Voor degene die warmte niet schuwt, zijn oktober en november erg goede reismaanden. Het einde van het droge seizoen nadert waardoor het minder dichtbegroeid is. Het wild is hierdoor gemakkelijker te spotten.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!

Klik om cookies te accepteren en deze inhoud te tonen

Meer reisinformatie over Malawi:

Reisinformatie  |  Accommodaties  | Beste ReistijdVervoer |  Brochure