Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Malawi

Hoogtepunten

Lake Malawi

'Lake of Stars'

Zonder twijfel de grootste natuurlijke attractie van Malawi: Lake Malawi. Dit zoetwatermeer is maar liefst 590 km lang en beslaat daarmee 20% van het totale oppervlak van Malawi. Lake Malawi behoort tot de ‘three great lakes’ van Afrika: Lake Victoria, Lake Tanganyika en Lake Malawi. Dit meer is ontdekt door Livingstone in 1859, en is tevens het diepste meer van Afrika. Snorkellaars, duikers en visliefhebbers komen hier aan hun trekken met de 1000 verschillende cichliden die leven in het meer.

Ontmoet de bevolking

Lake Malawi wordt ook wel ‘Lake of Stars’ genoemd. Het kan geen verrassing zijn dat het meer ’s nachts lijkt op te lichten door de duizenden zichtbare sterren aan de hemel. Lake Malawi heeft over haar gehele lengte kleine dorpjes aan de kust liggen. Vanwege de minimale bezoekersaantallen en prachtige tropische stranden is een bezoek aan Lake Malawi erg authentiek. Verbaas u niet dat de dames hier nog op het strand de was doen, terwijl de jongens een balletje trappen! Dorpelingen en reizigers kunnen hier zij aan zij genieten van de goudgele stranden en tropische omgeving. Uiteraard zijn er voldoende accommodaties die afgelegen liggen en een eigen privéstrand hebben. Zo kunnen reizigers, zonder zich opgelaten te voelen, in hun badkleding genieten van deze ultieme Afrikaanse strandbestemming.

Cape Maclear

Cape Maclear is van oorsprong een bruisend lokaal vissersdorp en ligt aan de zuidkant van Lake Malawi. De regio rondom Cape MaClear is sinds 1980 een Nationaal Park en sinds 1984 UNESCO World Heritage site. Dit gebied is vandaag de dag het meest idyllisch en tropisch stukje Lake Malawi. Logischerwijs is het daardoor het meest populaire gebied aan het meer. Dat gezegd hebbende is de ‘blanke bezoeker’ nog steeds eerder uitzondering dan de regel hier. Het Nationaal Park is heuvelachtig en staat vol met palm- en baobabbomen. Vooral laatstgenoemde trekt veel verschillende vogelsoorten aan. De visarend wordt hier gegarandeerd gespot!

Mooie stranden in het noorden

Buiten de regio rondom Cape Maclear heeft Lake Malawi ook in het noorden idyllische stranden. Deze worden minder bezocht maar zijn ook schilderachtig en mogelijk nog authentieker! Nkhata Bay staat bekend als een echte backpackersplek met een Caribisch tintje. Reizigers zien dit  terug in het accommodatie aanbod. Chintheche ligt hier net zuiden van en is dé exclusievere strand locatie aan de noordelijke stranden. Dit is tevens de enige locatie aan Lake Malawi waar paardrijdexcursies ondernomen kunnen worden.

Mumbo Eiland

In Lake Malawi liggen verschillende tropische eilanden verborgen. Dit zijn ware pareltjes welke door slechts een handvol reizigers worden bezocht. De mooiste eilanden zijn Mumbo Island en Likoma Island. Op slechts 45 minuten vaarsafstand van Cape Maclear ligt het eco-vriendelijke tropische eiland, Mumbo. Mumbo is onbewoond en bestaat uit twee eilanden, genaamd Mumbo en Jumbo. Deze eilanden zijn verbonden door een houten loopbrug over het water. Jumbo is het kleinste eiland waar de zes rustieke chalets op zijn gebouwd. Allen hebben een magnifiek zicht over het meer en bieden veel privacy. Op Mumbo is het restaurant en snorkelcentrum gebouwd. Ook zijn hier verschillende wandelpaden uitgezet. Verbaas u niet wanneer u onderweg een niet-giftige slang tegenkomt en de visarenden in de Baobabs ziet turen over het meer. Droom weg vanaf het goudgele strand en neem een duik tussen de duizenden kleurrijke cichliden.

Likoma Eiland

Ver weg van de bewoonde Malawiaanse wereld, ligt in Mozambikaanse wateren het paradijselijke eiland, Likoma Island. Het eiland ligt voor de kust van Mozambique, maar behoort tot Malawi en kan alleen via de lucht bereikt worden. Het herbergt wellicht de mooiste accommodatie van het land; Kaya Mawa. Deze luxe accommodatie biedt een verbluffend uitzicht over het meer en kent een breed scala aan activiteitenmogelijkheden. Laat u onderdompelen en verwennen in deze romantische en exclusieve setting. Dit is tevens dé beste locatie om te duiken en snorkelen. Minstens zo bijzonder zijn de ontmoetingen met de bewoners van Likoma zelf.

Activiteiten in Lake Malawi

Duik in het leven rond, in, op en onder het water!

Het sprookjesachtige Lake Malawi is de grootste natuurlijke attractie van het land. Op en rondom het meer kunnen reizigers kiezen uit vele bijzondere excursies. Hieronder een samenvatting van de activiteiten die Matoke Tours in deze regio onderneemt.

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!