Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Nyika Plateau

Hoogtepunten

Nyika Plateau

Glooiende hooglanden

De hooglanden van Malawi’s oudste wildpark; het Nyika Plateau. Ver in het noorden verscholen nabij de Tanzaniaanse grens wordt dit gebied door het gros van de reizigers overgeslagen. Zeer onterecht, want de natuur, vergezichten en het wild is hier formidabel. Nyika torent tot wel 2500 meter boven de omgeving uit en betekend zoveel als ‘plek waar het water vandaan komt’ alsmede ‘wildernis’. De hooglanden zijn dan ook van levensbelang voor o.a. cultivatie op de bewoonden lager gelegen gebieden. En het plateau zelf, dat is een unieke wildernis met veel verschillende excursie mogelijkheden!

Het plateau bestaat uit ruige, glooiende graslanden waarop o.a. zebra’s, bushbucks en elanden grazen. Deze graslanden zijn in het regenseizoen onwaarschijnlijk mooi, aangezien de 200 verschillende soorten orchideeën dan tot bloei komen. De rest van het jaar staan de graslanden vol met andere wilde bloeiende bloemen. Op de hoger gelegen graslanden worden de leeuwen en olifanten met behoorlijke regelmaat gezien. Andere natuurlijke hoogtepunten van Nyika zijn de verschillende watervallen, forelvijvers en het mysterieuze ‘magische meer’.

Erg bijzonder aan het Nyika Plateau is de hoge concentratie van luipaarden. Hoewel het luipaard schuw is worden reizigers hier vaak getrakteerd op het zien van een luipaard! En ook vogelliefhebbers worden rijkelijk beloond met maar liefs 400 verschillende vogelsoorten.

Activiteiten in Nyika Plateau

Grote variatie aan activiteiten in het 'hoge noorden'

Nyika Plateau torent hoog boven de noordelijke vlaktes uit. Deze vruchtbare wildernis is bij uitstek geschikt voor avontuurlijke (safari)activiteiten. Hieronder een samenvatting van alle activiteiten die Matoke Tours in deze regio onderneemt. 

Diverse safarimogelijkheden

De allerleukste safari’s in Nyika zijn toch wel de wandel- en nachtsafari’s. Erg bijzonder zijn de nachtsafari’s wanneer de luipaarden en uilen gemakkelijker gezien worden. Maar ook de jeepsafari’s zijn een genot voor het oog omdat dan de grootsheid van het plateau waargemaakt wordt. De poserende roan-en sabeantilopen komen dan nog krachtiger op beeld.

Mountainbiken

Nyika Plateau is het enige park in Malawi waar reizigers de omgeving per mountainbike kunnen verkennen. De routes en relatief minimale stijging, van 2100m aan de oostkant tot 2500m aan de westkant, maken het mountainbiken zeer uitvoerbaar. Een ideale manier om lekker actief te zijn en toch veel te zien in een korte periode.

Meerdaagse wandeltocht naar Livingstonia Village

Buiten Nyika Plateau op zo’n 200km afstand ligt het eenvoudige, maar sfeervolle Lukwe Permaculture Camp in het stadje Livingstonia, met zicht op Lake Malawi. Vanaf Chelinda Lodge of Camp wordt een fantastische driedaagse wandeltocht georganiseerd via de Rift Valley naar Lukwe Permaculture Camp. Voor de wandelaars een absoluut unieke ervaring in een prachtige, onontdekte regio!

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!