Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Majete

Hoogtepunten

Majete Wildreservaat

Ontmoet de Big 5

Majete is het enige wildpark in Malawi welke thuis is aan de ‘Big 5’. Het behoort tot de ‘Lower Shire’ en het reservaat bestaat voornamelijk uit veel bos en struikgewas, moerasgebied, lagunes en de machtige Shire rivier. De Lower Shire is letterlijk de laagste regio van Malawi en wil in het regenseizoen nog wel eens overstromen. De aanwezigheid van het vele water zorgt voor gezonde wildpopulatie die zich in groten getale in de verschillende eco systemen laten zien. Zowel de jeepsafari’s als de bootsafari’s zijn dan ook erg succesvol in Majete. Door het vele struikgewas zijn de wandelsafari’s uitdagender en staan garant voor avontuur. Het is immers altijd onduidelijkheid wat er zich achter de volgende baobab of struik bevindt!

Majete behoort vandaag de dag, samen met Liwonde, tot de meest wildrijke safari parken van Malawi. Maar dit is niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Decennia lang is de schoonheid en flora en fauna van Majete genegeerd gebleven waardoor stropers jarenlang de vrije hand hadden. Het absolute dieptepunt werd bereikt in 1992, toen er bijna geen wildleven meer aanwezig was in Majete. Op dat moment sloeg African Parcs de handen ineen met de Malawiaanse overheid en zijn de wildaantallen langzaamaan hersteld. Vervolgens werden in 2011 de luipaarden geherintroduceerd en in 2013 werden de leeuwen hieraan toegevoegd. De zwarte neushoorn was al aanwezig in Majete wat de kans op spotten van de big 5 behoorlijk realistisch maakt! Majete wordt dan ook geroemd om het herstel van wildleven en gezien als het beste succesverhaal van African Parcs.

Er zijn twee erg leuke overnachtingsopties in Majete; het authentieke bushcamp van Thawale of de zeer luxe Mkulumadzi lodge. Het kleinschalige tented camp van Thawale ligt binnen de parkgrenzen, grenzend aan verscheidene waterholes. Ook vanuit de eigen veranda worden vaak olifanten, kudu’s en nyala gespot die hun dorst nabij komen lessen. Maar Majete huisvest ook één van de allermooiste, meest luxe accommodaties van het land; Mkulumadzi Lodge. Deze lodge is louter per touwbrug te bereiken en ligt in één van de meest wildrijke regio’s van Majete. Voor wie echt luxe opzoekt en een bijzondere setting wenst is dit een absolute must.

Activiteiten in Majete

Een en al safari!

Het Majete reservaat biedt reizigers verschillende verrassende safarimogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Andere hoogtepunten

In Malawi

Malawi, ‘het warme hart van Afrika’, is wellicht de meest gevarieerde bestemming in Afrika. Een bestemming die buiten de gebaande paden ligt en nog slechts door een handvol toeristen is bezocht. Het maakt dat reizigers de bijzondere hoogtepunten van Malawi vrijwel altijd voor zichzelf hebben! Het tropische Lake Malawi, de safariparken, plateaus en wildernissen wisselen elkaar af en de ontmoetingen met de zeer vriendelijke bevolking zijn authentiek.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!