Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Columbus Travel Awards

‘Reisorganisatie van het jaar’

Matoke Tours is tijdens de Columbus Travel Awards, de Oscars van de reiswereld, uitgeroepen tot ‘Reisorganisatie van het jaar 2023/2024’. De awards worden uitgereikt aan organisaties en personen die zich inzetten voor een betere wereld voor reizigers én de lokale bevolking. Op een prachtige locatie midden in Amsterdam, bij Keizer Culinair in de Jordaan, werden de winnaars van de Awards bekend gemaakt. De winnaars ontvingen het ‘Ei van Columbus’!

Geschreven door: Marielle Koudijs
Fotograaf: Damon Rigter

Fotograaf: Damon Rigter

Break-even toerisme

Het doel van de Columbus Travel Awards is om uitzonderlijke duurzame initiatieven en personen in de reiswereld te vieren en bij een breder publiek bekend te maken. Om een weloverwogen selectie voor elke awardcategorie te maken liet de Columbus Travel-redactie zich leiden door de ‘break-even travel’ principes voor duurzaam reizen en een simpele vraag: hoe maakt de genomineerde de wereld een beetje beter voor reizigers én de lokale bevolking?

Fotograaf: Damon Rigter

Speerpunten Matoke Tours

Op de avond werd een mooi filmpje (zie hieronder) getoond van de Rwenzori Tourism Academy, welke is opgezet door samenwerking van Matoke Tours Kampala en lokale partijen. Om Jonge Oegandezen op te leiden in toerisme & hospitality, zodoende betere carrièrekansen te creëren en tegelijkertijd ook te voldoen aan de vraag vanuit de lokale toeristische bedrijven voor personeel met de juiste vaardigheden. Marielle vulde het filmpje aan met een korte toelichting over het Female Tourguide Training programma in Oeganda, waarin vrouwen worden opgeleid tot reisleiders. Tot slot gaven we aandacht aan onze samenwerking met Stichting de Vakantiebank in Nederland. Door onze donaties zorgen we ervoor dat een gezinnen rond bijstandsnorm een week op vakantie kunnen in Nederland.

Fotograaf: Damon Rigter

Ei van Columbus

De award is een groot struisvogel ei, het zogenaamde ‘Ei van Columbus’! De prijs die symboliseert hoe een ogenschijnlijk moeilijke kwestie als duurzaamheid kan worden getackeld met praktische, werkbare oplossingen en initiatieven.

Jury oordeel

Columbus Travel-hoofdredacteur Mark Mackintosh zegt hierover “Ook dit jaar waren we bijzonder onder de indruk van de energie die jullie blijven steken in het doorontwikkelen van jullie duurzaam reisbeleid op velerlei vlakken, van jullie Toerisme Academie in Oeganda tot jullie samenwerking met de Vakantiebank in Nederland. Onze reisreporters hebben natuurlijk ook zelf in Oeganda en Madagaskar kunnen ervaren hoeveel aandacht jullie op de bestemming wijden aan duurzame activiteiten en accommodaties die reizigers een bijzondere ervaring bieden én de lokale bevolking ten goede komen. Van alle genomineerden laat Matoke Tours het beste zien hoe een duurzaam reisbeleid ten goede komt aan de lokale bevolking, de tour operator zelf én zijn reizigers”.