Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 

Samenwerking met stichting De Vakantiebank

"Omdat iedereen op vakantie zou moeten kunnen"

Reizen is beleven en reizen is leren. Door in een andere cultuur te zijn en met mensen in gesprek te raken leer je over elkaars cultuur. Daarnaast biedt vakantie/ reizen de kans om even je hoofd leeg te maken. Een verre reis of zelfs een vakantie in eigen land is echter niet voor iedereen weggelegd. Steeds meer gezinnen in Nederland leven op of onder bijstandsniveau, dit levert in vele gezinnen behoorlijke stress op. Dagelijks geconfronteerd worden met de beperkingen die het budget met zich mee brengt, maakt dat leven overleven wordt. Als de vakantieperiode aanvangt neemt de stress zelfs toe. Waar mensen in de omgeving erop uit trekken, op vakantie gaan en avonturen beleven, zal voor velen een tijd aanbreken om de zomermaanden met beperkte middelen door te komen.

Naast alle projecten in Afrika wil Matoke Tours ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen in eigen land. We werken samen met Stichting De Vakantiebank. Deze stichting heeft als doel om mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden, om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen.

Matoke Tours doneert (sinds 1 januari 2021) 3 euro per geboekte klant aan de vakantiebank. Bij 1.500 klanten levert dit een bedrag van 4.500 euro op, waarvan 15 gezinnen een week op vakantie kunnen in Nederland. We streven ernaar dit bedrag per 1 januari 2024 te verhogen, zodat we nog meer gezinnen kunnen helpen om een week op vakantie te kunnen.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met onze ervaringen en tips!