Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Routes

Kilimanjaro

De routes naar de top

Ontdek de route die het beste bij u past

De Machame Route (Whiskey route)
De Machame route is de favoriete route van Matoke Tours aangezien de gevarieerde natuur uitgebreid aan bod komt. De tocht begint in het tropische regenwoud met verschillende apensoorten en verandert geleidelijk in arctische landschappen en spectaculaire uitzichten op Mount Meru! Aangezien nog steeds de meeste toeristen de Marangu route beklimmen is het op de Machame route relatief rustig wat de beleving van de klim ten goede komt. Tevens is de route een geleidelijk klim, waardoor het lichaam rustig kan wennen aan de hoogte (zeker met een extra dag acclimatisatie), waardoor de kans op slagen alleen maar wordt vergroot.

De Lemosho route
De Lemosho route wordt maar door weinig toeristen beklommen en kan in 7, 8 of zelfs 9 dagen worden ondernomen. Tijdens deze route overnacht u in tenten. Net zoals de Machame route kent ook deze route een geleidelijke stijging, waardoor de acclimatisatie goed is.

De Marangu route (Coca Cola route)
De Marangu route is de meest populaire en ook drukste beklimming van de Kilimanjaro, dit komt doordat het de kortste en dus ook de voordeligste weg naar de top is. Het is de enige route waarbij er in hutten wordt overnacht. Door de zeer snelle bestijging van de berg is dit ook de route met de grootste kans op hoogteziekte. Zonder acclimatiseren kan deze de Marangu klim in 5 dagen gelopen worden. Een extra dag acclimatiseren vergroot uiteraard de kans tot het behalen van de top.

De Rongai route
De Rongai route kent een lange aanvoerroute naar het startpunt. U wordt hier door een Landcruiser afgezet. Doordat de Rongai klim al op een flinke hoogte begint is deze route minder ideaal voor de acclimatisatie. Ook tijdens deze route overnacht u in tenten en het behalen van de top is in 7 dagen mogelijk.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips.

Meer over de Kilimanjaro:

KilimanjaroReizen | RoutesPraktisch  |  Reviews Reisvoorstel