Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
West-Tanzania – Het einde van de Wereld

West-Tanzania – Het einde van de Wereld

 10-DAAGSE Privéreis

VANAF € 9.495,- PER PERSOON

West–Tanzania is de heilige graal onder ervaren safarireizigers en ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar de laatste onontdekte parels. Beleef het Afrika zoals David Livingstone in zijn zoektocht naar de bronnen van de Nijl bij het fabelachtige meer van Tanganyika.  

Het Katavi Nationaal Park en Mahale Mountains Nationaal Park behoren tot de meest afgelegen parken van Afrika en zijn uitsluitend per vliegtuig bereikbaar. Ver weg van de gebaande paden beleeft u hier authentieke jeepsafari’s op savannevlaktes waar leeuwen op buffels jagen alsook honderden nijlpaarden en gigantische krokodillen vechten voor een plekje in de tijdelijke rivieren. Tijdens de spannende wandelsafari voelt u zich één met de wildernis en dit gevoel wordt nog eens extra benadrukt tijdens de overnachting in een afgelegen flycamp waar adrenaline het wint van spanning. 

Tijdens de vlucht naar de Mahale Mountains en daarop volgende boottocht naar het voortreffelijke Greystoke Mahale Camp heeft u het gevoel naar het einde van de wereld te reizen. Tijdens de expedities in het tropische regenwoud observeert u het alledaagse leven van chimpansees en vaart u op het meer van Tanganyika met een kayak de ondergaande zon tegemoet. 

Tijdens deze droomreis overnacht u in de meest smaakvolle accommodaties die hoog scoren in de top van het aanbod in Afrika. Beleef het beste van het beste aan het einde van de wereld en wordt vrolijk ontvangen met de volgende begroeting: Welcome! Matoke Tours, I presume?

Hoogtepunten tijdens deze reis: Katavi Nationaal Park – Mahale Mountains Nationaal Park

Accommodatieniveau naar wens

Tijdens deze comfortabele privéreis overnacht u in exclusieve accommodaties op de mooiste plekken van West-Tanzania. Per locatie is de accommodatie weergegeven en direct door gelinkt naar de desbetreffende pagina, zodat u al direct een gevoel krijgt bij deze bijzondere plekken. Naast de bijzondere activiteiten zijn het ook vooral de accommodaties die deze reis zeer bijzonder maken. Het overnachtingsplekken die tot de top accommodaties van Oost – Afrika behoren

Onze populaire bestemmingen

Het specialisme van Matoke Tours

Alle reisspecialisten hebben Afrika meerdere malen bezocht of er zelfs gewoond, ze kennen de bestemmingen dan ook op hun duimpje. We verkennen tijdens onze reizen niet alleen de gebaande paden, maar proberen hier ook vanaf te wijken om op zoek te gaan naar verborgen parels, hierin maken wij het verschil! Tevens bezoeken we vele accommodaties en blijven we er vaak ook overnachten, zodat we u bij uw accommodatie keuze goed kunnen adviseren.

“Tijdens een lange overland reis door Afrika in 2005 werd ik verliefd op dit continent en heb ik er daarna 15 jaar gewoond en gewerkt. De diversiteit aan wildlife, natuur en culturen maakt dit deel van de wereld mijn favoriet. Er gaat niets boven het oog in oog staan met een leeuw of genieten van een spectaculaire zonsondergang over de savanne.”

van Natasja Ras, uit liefde voor Afrika!

Onze populaire bestemmingen

Hoogtepunten tijdens deze reis

Intensiteit van deze reis

Door de binnenlandse vluchten kent de reis geen lange reisdagen over stoffige wegen.  De chimpansee trekking is het zwaarste onderdeel van de reis zijn. Tijdens het natte seizoen, van november tot mei, brengen de chimpansees veel van hun tijd door in de bomen en kunnen daardoor moeilijk te vinden zijn. Op het hoogtepunt van het regenseizoen, van maart tot mei, worden de paden onaangenaam modderig. In de droge maanden, van juni tot oktober, is het kreupelhout minder dicht en komen de chimpansees dichterbij en is de trekking makkelijker. Trek een lange broek, stevige laarzen, een hoed en een chirurgisch masker aan (deze worden door parkgidsen uitgedeeld aan alle bezoekers aan het begin van een expeditie) en ga uit van een inspannende tocht.

Onze populaire bestemmingen

Accommodaties tijdens deze reis

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!