9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Mahale Mountains

Hoogtepunten

Mahale Mountains

Nationaal Park

Het afgelegen Mahale Mountains Nationaal Park ligt aan de oevers van Lake Tanganyika, in het uiterste westen van Tanzania. Dit magische nationale park staat bekend om de zeer goede chimpanseetrekkingen, zonder twijfel één van de beste van Afrika. Het is een weelderige plek met rivieren en watervallen. Naast diverse primaatsoorten is dit ook het leefgebied van tropische vogelsoorten.

Er zijn geen wegen of andere infrastructuur binnen de parkgrenzen, de enige manier om het park in en uit te gaan is via een boot op het meer. De oever van het diepste meer van Afrika is een strand van hagelwit zand, waarachter een reeks indrukwekkende bergen oprijst, die bedekt zijn met groene tropische vegetatie. Grote kleurrijke vlinders fladderen boven de beken en de geluiden van het oerwoud zorgen voor een serene rust. Naast de chimpansees leven hier gele bavianen, rode franjeapen, blauwe meerkatten en roodstaartmeerkatten die samen de dichtste populatie primaten van Tanzania vormen.

Activiteiten in Mahale Mountains Nationaal Park

Chimpansee trekking en andere activiteiten

Chimpanseetrekking

In het woud van Mahale leven ongeveer duizend chimpansees. U onderneemt de chimpanseetrekking onder begeleiding van professionele en zeer bekwame gidsen die u alles over de verschillende individuen kunnen vertellen. Aan de hand van afgebroken takken, uitwerpselen, voedselresten en de doordringende roep gaat u op zoek. De Mimikire clan bestaat uit 56 chimpansees en is al sinds 1965 gewend aan onderzoekers, waardoor de chimpansees zeer ontspannen zijn en dus is het mogelijk om ze van heel dichtbij te volgen en te observeren. Het is onmogelijk om de waarnemingen van de chimpansees te garanderen, maar het is normaal om op de meeste dagen de dieren te treffen. Meestal kun je gaan zitten en kijken hoe ze foerageren, verzorgen, worstelen, kibbelen en voor hun jongen zorgen. Zittend in het bos, kijken naar chimpansees die bezig zijn met hun dagelijkse leven is een fascinerende ervaring en een absolute must voor iedere dierenliefhebber.

​Overige activiteiten

Naast de chimpanseetrekking kunt u vanuit de traditionele zeilboot het meer in duiken, bij zonsondergang een kanotocht maken richting Congo en speuren naar de nijlpaarden die over de bodem van het kraakheldere meer zweven. In het woud leven vele andere soorten primaten, insecten en vogelsoorten die gezocht kunnen worden tijdens wandelingen. Tevens kunt u een bezoek brengen aan een typisch Tanganyika dorpje en een gevoel krijgen bij het goede werk dat hier gedaan wordt.

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!