9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Eyasi

Hoogtepunten

Lake Eyasi

Nationaal Park

Lake Eyasi is een zoutwater meer op ongeveer een 1000 meter hoogte, het meer ligt ten zuidoosten van de Serengeti. Het gebied rondom het meer, evenals het grote riftvallei, is gevormd door vulkanische activiteit en de wanden van de riftvallei (tot 650 meter hoogte) stijgen indrukwekkend uit boven het meer.

Het meer grenst aan kraterhooglanden in het noorden, en tropische bossen in het zuiden, er is dus een sterk variërend landschap. Lake Eyasi is niet het gebied voor het grote wild; hier leven vooral vele vogelsoorten aan de oevers van het meer. Een prachtig gebied om één of twee dagen door te brengen tussen uw safari’s door, om te genieten van prachtige natuur en wandelsafari’s.

Het meer is onder meer bekend om zijn bewoners, de Datoga en Hadzabe die hier al meer dan 10000 jaar wonen. Ze spreken door middel van klik geluiden, en stammen af van de San, dit is een volk afkomstig uit Zuid Afrika. Verder leven er ook Masaï en verschillende Bantu groeperingen. Dit volk leeft nog op traditionele wijze, ze jagen nog voor hun vlees, en melken hun koeien, en eten de wilde vruchten uit de bossen rondom het meer.

Activiteiten Lake Eyasi

Wandel safari, bezoek Hadzabe en Datoga stam

Lake Eyasi is een van de vele meren van Tanzania, met gevarieerde excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Wandelsafari

Lake Eyasi is een mooie omgeving om te wandelen door de afwisselende natuur rondom het meer. Liefhebbers van vogels zijn hier op de juiste plek! Er komen verschillende soorten vogelsoorten voor dus tijdens het wandelen kunt u verschillende prachtige exemplaren bewonderen!

Bezoek Hadzabe en Datoga stammen

Door middel van een bezoek aan de Hadzabe en Datoga stammen kunt u daadwerkelijk beleven hoe deze stam al meer dan 10000 jaar in de omgeving van Lake Eyasi leven. Tijdens deze activiteit gaat u al vroeg in de ochtend mee jagen met de Hadzabe mannen en mocht u een goede prooi vangen dan kunt u er eventueel nog van smikkelen! Na het jagen wordt er verteld door een Engelstalige gids over de gebruiken en gewoontes van de Hadzabe en Datoga stammen.

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!