9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Tarangire

Hoogtepunten

Tarangire

Nationaal Park

Tarangire National Park is gelegen in het noorden van Tanzania. De naam van dit park is afgeleid van de Tarangire rivier welke door dit park stroomt. In droge tijden is deze rivier de levensader voor de wilde dieren in dit gebied. Het park staat voornamelijk bekend om de vele olifantenkuddes. De vele olifanten maken graag gebruik van de verfrissing die de Tarangire rivier biedt.

Het park staat vooral bekend om zijn vele baobab bomen en kuddes olifanten die in het droge seizoen tussen juli en november in grote aantallen te zien zijn bij de Tarangire rivier. In het regenseizoen zijn de kuddes olifanten meer verspreid over het park, maar is het nog steeds gebruikelijk om honderden olifanten te ontmoeten. Vanaf verschillende heuvels in het park is te zien hoe enorm uitgestrekt en fotogeniek de vergezichten over het glooiende landschap zijn. Naast de Tarangire Rivier komt u hier ook de Silale moeras tegen. Dit moeras is een van de hoogtepunten van het ecosysteem van dit park. Het moeras fungeert tijdens het groene seizoen als een gigantische spons en geeft tijdens het droge seizoen langzaam water af. Grote hoeveelheden wild komen op de watervoorziening af, dit trekt daarnaast vele leeuwen en luipaarden aan. In het moeras is naast het grote wild ook de rotspython vaak te zien. Kortom prachtige natuur in een nationaal park dat het gehele jaar door te bezoeken is.

Activiteiten in Tarangire

Safari's te voet en met de jeep

Tarangire Nationaal Park is het beste te ontdekken tijdens de diverse safarimogelijkheden! Ontdek Tarangire met de volgende excursies:

Jeepsafari

Tarangire Nationaal Park is het zesde grootste park van Tanzania. Een relatief groot nationaal park, waardoor er verschillende game drive routes mogelijk zijn. In een gehele dag safari krijgt u een uitgebreide indruk van het park en is het gebruikelijk om honderden olifanten tegen te komen. Door de gigantische omvang van het safari circuit is het raadzaam een lunchpakket mee te nemen dat op één van de vele picknick plaatsen genuttigd kan worden.

Wandelsafari

In de wildrijke regio buiten de parkgrenzen liggen verschillende prachtige safari accommodaties. Vanaf deze locaties worden lokale safari wandelingen aangeboden. Sta voor dag en dauw op om met een lokale Masai een wandeling naar Lake Burunge te maken. Dit terwijl u grazende zebra’s en gnoes passeert en de flamingo’s in de verte toekijken.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireren wij u graag met ervaringen en tips!