9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Natron

Hoogtepunten

Lake Natron

Nationaal Park

Het afgelegen en bizarre Lake Natron is gelegen in het noordoosten van Tanzania en ligt gedeeltelijk in Kenia. Gelegen aan de voet van de enigste actieve vulkaan Oldonyo Lengai, Berg van God (Masaï)

Lake Natron is één van de vele alkaline meren van Tanzania. De thuisbasis voor vele kleine schaaldieren en voor de kleine flamingo’s één van de meest belangrijke broedplaatsen ter wereld. Lake Natron is Masaï gebied bij uitstek en tijdens één van de activiteiten ziet u hoe de Masaï hun eeuwenoude levenswijze gebruiken om in dit ruige landschap en extreme temperaturen te overleven.

Ver van de gebaande toeristische paden bezoekt u dit bijzondere gebied om het adembenemende landschap en de authentieke Masaï dorpjes. Het landschap is buitenaards en met de actieve vulkaan op de achtergrond zeer fotogeniek.

Activiteiten Lake Natron

Ontdek Lake Natron te voet, Ngare Sero watervallen

Lake Natron is een van de vele meren van Tanzania, misschien wel de leukste excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Ontdek Lake Natron te voet

Vanaf Lake Natron Tented Camp wandelt u samen met een Masaï gids naar Lake Natron. De wandeling start vroeg in de ochtend aangezien de temperaturen in de loop van de ochtend oplopen tot 40 graden. De wandeling gaat door het dorpje Ngare Sero waar te zien is hoe de lokale Masaï gemeenschap leeft. Vervolgens wandelt u verder door een droog en vulkanisch landschap. Eenmaal aangekomen bij het meer kan er een rots beklommen worden vanwaar u geniet van een prachtig uitzicht op de Ol Doinyo Lengai en Lake Natron! De kleuren van as, gras, soda, flamingo’s en alkaline water maakt deze plek als landschap totaal anders dan de rest van Tanzania!

Ngare Sero Watervallen

Vanaf Lake Natron Tented Camp wandelt u in ongeveer 45-60 minuten door een kloof naar de Ngare Sero watervallen. Het is een avontuurlijke wandeling naar de eerste waterval aangezien er geen duidelijke voetpaden zijn en de rivier op bepaalde momenten doorkruist moet worden. Na een tijdje klimmen en klauteren komt u aan bij de watervallen en kan er een verfrissende duik in de ‘natural pool’ genomen worden. Deze wandeling raden wij alleen aan als u een goede basisconditie heeft. Een Masaï gids (geen Engelstalige gids) zal u leiden naar de watervallen.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips