Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Mikumi

Hoogtepunten

Mikumi

Nationaal Park

Logistiek het gemakkelijkst te bereiken Nationaal Park in zuidelijk Tanzania: Mikumi. Op slechts zo’n 4 uur rijden vanaf Dar es Salaam arriveren reizigers in dit vlakkere wildpark wat ook wel ‘klein Serengeti’ genoemd wordt. De lange uitgestrekte savannes tonen overeenkomsten met het bekendere wildpark in noord Tanzania. Mikumi ligt ingeklemd tussen de Uluguru bergen in het noorden, de Udzungwa bergen in het zuiden en Selous in het zuidoosten. De locatie nabij Selous fungeert dan ook als een natuurlijke corridor voor het wildleven om tussen beide wildparken te migreren.

Olifanten lopen op een rij in Mikumi National park, Tanzania, Afrika.

TanZam snelweg

Ondanks dat Mikumi gemakkelijk bereikbaar is, trekt het wildpark minder reizigers aan. Dat komt doordat de snelweg (TanZam highway) van Tanzania naar Zambia dwars door het wildpark loopt. Hoewel deze asfaltweg ogenschijnlijk het park minder aantrekkelijk maakt, zijn er goede mogelijkheden om deze weg te omzeilen en fantastische safari’s te beleven. De belangrijkste keuze hierin is een accommodatie te kiezen welke binnen de parkgrenzen ligt. De lokale rangers kennen alle routes en paden en weten de snelweg perfect te vermijden waardoor reizigers optimaal kunnen genieten van de safari’s en hoge wildaantallen.

Wildleven en uiterwaarden

Buiten de kenmerkende savannes bestaat Mikumi uit de Mkata uiterwaarden. Deze vlaktes, bezaaid met acacia- en palmbomen, lopen tijdens het regenseizoen onder en nemen de tijd om op te drogen wanneer het droge seizoen aanbreekt. De maanden die hierop volgen (juli t/m februari) staan deze uiterwaarden vol met wildleven die gretig grazen van het (verse) gras. Buiten de gazelles, wrattenzwijnen, giraffen, zebra’s etc., trekt Mkakta uiteraard ook de jachtdieren aan waaronder leeuwen, hyena’s en luipaarden. De meest succesvolle safariregio ligt dan ook rondom deze Mkata uitwaarden. Het is tevens het gebied waar de leukste accommodaties van Mikumi gesitueerd liggen.

Activiteiten in Mikumi

Jeep- en wandelsafari's

Safari is de belangrijkste dagbezigheid in Mikumi. Via de paden struinen de jeeps de savannes af! Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de safari uw voorkeur voor vogels, reptielen, katachtigen of een ander diersoort uit te spreken. De rangers zullen het uiterste best doen u zoveel mogelijk te laten zien. Bekijk hieronder de safarimogelijkheden:

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!