9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Dar es Salaam

Hoogtepunten

Dar es Salaam

De grootste stad van Tanzania

De grootste stad van Tanzania; Dar es Salaam. Deze vibrerende stad kent maar liefst 4.3 miljoen inwoners en ligt direct aan de Indische Oceaan. Het is daarmee ook de belangrijkste havenstad van het land en het economische centrum van Tanzania. Veel reizigers zullen Dar es Salaam als een chaotische stad kenmerken. Het toenemend aantal inwoners, auto’s, bussen, taxi’s etc. kunnen een intimiderend gevoel achter laten voor reizigers die de verscheidene regio’s niet goed kennen. Het is dan ook belangrijk om de juiste plekjes op te zoeken in deze Afrikaanse metropool!

Activiteiten in Dar es Salaam

Masaki Peninsula, Bongoyo Island en Ras Kutani

Hieronder vindt u een overzicht van de diverse excursiemogelijkheden in Dar es Salaam: 

Tropisch ontspannen op Masaki Peninsula

Zonder twijfel de leukste plek voor een ongedwongen verblijf in Dar es Salaam. Masaki is een peninsula welke is omgeven door de tropische kust. Het is het kloppende hart van de stad voor expats, rijke lokale Tanzanianen en toeristen. Masaki is een veilige haven voor reizigers die aangenaam willen acclimatiseren op een fijne locatie. Daarnaast is een bezoek aan de Msasani Vismarkt een leuke lokale vrijetijdsbesteding!

De verschillende hotels, restaurants, winkels en cafés liggen aan de bruisende boulevard. Reizigers kunnen hier met een gerust hart over straat wandelen en genieten van het weids scala aan horeca etablissementen. Rond het vallen van de avond wordt de boulevard omgetoverd in een gezellige strook van restaurants, muziek en cafés terwijl iedereen geniet van het uitzicht over de oceaan.

Bongoyo Island

Vanaf de boulevard (bij Slipway Hotel) vertrekt elk uur de boot naar het tropische Bongoyo Island. Dit eiland ligt op 45 minuten vaartijd uit de kust en kent hagelwitte stranden, overhangede palmbomen en één restaurant welke heerlijke verse vis in een Swahili sausje bereid. De uitnodigende strandstoelen, het snorkelmateriaal en wandelpaden op het eiland staan garant voor een ontspannen dagbesteding op een onbewoond eiland. De eerste boten vertrekken rond 09 uur in de ochtend naar het eiland en de laatste boten keren rond 17 uur naar Dar es Salaam terug, net voordat de zon ondergaat.

Luxe genieten bij Ras Kutani

Ten zuiden van Dar es Salaam liggen tropische verlaten stranden met parelwitte zandstranden. Reizigers vinden hier verscheidene accommodaties in verschillende prijsklasse. Eén van de meest bijzondere accommodaties is Ras Kutani. Deze luxe accommodatie ademt ultieme verwennerij, ver van de drukte van Zanzibar of de stad. Een ideale afsluiter voor rustzoekers die zich graag in de watten laten leggen van de gebaande paden.

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips