Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Katavi

Hoogtepunten

Katavi

Nationaal Park

In het zuidwesten van Tanzania ligt Katavi Nationaal Park, een geïsoleerd bijna niet bezocht park. Katavi is het derde grootste nationale park van Tanzania en onderdeel van de Great Rift Vallei. Het park bestaat zowel uit savannes, graslanden, moerassen, rivieren en tijdelijke meren. In het regenseizoen lopen veel savannes over wat ze juist weer zo vruchtbaar maken in het droge seizoen wanneer de savannes weer droog liggen. De verschillende ecosystemen en afwezigheid van reizigers maakt dit park zo onwaarschijnlijk spectaculair!

De omliggende game reserves Rukwa, Lukwati en Luafi vormen samen met Katavi en diverse bosrijke gebieden een ecosysteem van 25.000 km2. Dit Katavi/Rukwa ecosysteem is een van de grootste en wildrijkste gebieden van Tanzania. De belangrijkste rivier die door Katavi loopt is de Katuma rivier. Deze levensader van het park loopt uit in Lake Katavi in het noorden en in Lake Chada in het midden van het park. Een groot deel van het park bestaat uit wetlands, laag gelegen gebieden die tijdens het regenseizoen onder water lopen en in het droge seizoen langzaam opdrogen en in grasland veranderen (Lake Katavi, Chemchem Springs en Lake Chada).

Katavi is het best te bezoeken in het droge seizoen, wanneer de wetlands opgedroogd zijn en de wegen weer goed begaanbaar zijn. De opgedroogde savannes vormen dan uitgestrekte vlaktes met grote aantallen dieren die op zoek gaan naar het water van de dan sterk geslonken Katuma rivier. De Katuma is op dat moment de enige bron van vers water in de wijde omgeving en vormt zo de centrale plek waar het wild naar toe trekt.

Voor de ultieme bush-ervaring is Katavi de perfecte bestemming! Waarschijnlijk is dit de enige plek in heel Tanzania waar meer leeuwen dan toeristen te zien zijn. Het is duidelijk één van de best bewaarde geheimen van Tanzania als het gaat om prachtige safari’s met veel wild! De aantallen dieren zijn enorm en er komen 50 soorten middelgrote tot grote zoogdieren voor in het park. Denk aan grote kuddes zebra’s (20.500), buffels (15.500) en olifanten (2700 in Katavi NP, oplopend tot 6500 in het complete Katavi/Rukwa ecosysteem), maar ook topi’s (17.300), giraffen (4300) en vele soorten antilopen. De modderige waterpoelen bieden huis aan de vele nijlpaarden, die samen mogelijk de meest dichte concentratie nijlpaarden vormen van het hele continent! Daarnaast zorgen de vele roofdieren ook voor het nodige spektakel. Het park kent vele leeuwen, luipaarden, hyena’s, krokodillen en zelfs de zeldzame wilde honden komen hier voor.

Activiteiten in Katavi Nationaal Park

Jeep,- wandelen vogelsafari

Katavi is het meest ruige wildpark van Tanzania met de minste bezoekers. Dit park leent zich bij uitstek voor jeep- en wandelsafari’s. Onder begeleiding van de ranger gaat u meer leeuwen dan andere jeeps zien! Bekijk hieronder de safarimogelijkheden: 

andere hoogtepunten

In Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!