Uitgeroepen tot 'beste reisorganisatie' door Columbus Travel
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ruaha

Hoogtepunten

Ruaha

Nationaal Park

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het grootste nationale park van Tanzania; Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Ruaha de titel draagt van ‘best bewaarde geheim van Tanzania’.

De Greater Ruaha rivier stroomt door de centrale safariregio en behoort samen met de Mdonya rivier en Mwagusi rivier tot de levensaders van het park. Het meeste wildleven wordt rondom deze waterbronnen gespot. Ruaha wordt verder gekenmerkt door vele gigantische Baobab bomen die samen met de acacia’s en palmen op dezelfde vlaktes en heuvels staan te prijken. Dit levert met name tijdens de zonsondergang formidabele silhouetten op!

Grote groepen olifanten en majestueuze koedoes

Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort; de grote koedoe. Deze majestueuze gazelle wordt dan ook op elke jeepsafari gemakkelijk gespot. Daarnaast wordt ook het luipaard op veel jaapsafari’s gezien.  Voor vogelliefhebbers is Ruaha ook een interessant park met maar liefst 450+ verschillende vogelsoorten. Tot slot is het erg bijzonder dat op de meeste plekken in Afrika de aantallen leeuwen afnemen, maar in Ruaha de groepen leeuwen juist in grootte toenemen!

Jacht in een pure wildernis

In Ruaha hebben reizigers een aanzienlijke kans om getuige te zijn van een ‘kill’, ofwel jacht. Het is niet ongewoon om een groep leeuwinnen op jacht te zien met een gazelle, giraffe of buffel als prooi. Een bezoek aan Ruaha creëert dan ook een ruwe en authentieke safaribeleving. En dat terwijl reizigers het park vrijwel voor zichzelf alleen hebben.

Beste reistijd

Het regenseizoen start rond januari en duurt tot eind mei. In deze periode is het mogelijk om naar Ruaha af te reizen omdat de regens vrijwel nooit de gehele dag aanhouden. Daarnaast zijn juni en juli prachtig vanwege de groene vergezichten. Het meeste wildleven wordt gezien vanaf augustus t/m december. Houd rekening met hoge temperaturen in oktober t/m december.

Activiteiten in Ruaha Nationaal Park

Jeep-, wandel- en vogelsafari's

Het grootste Nationaal Park van Tanzania kan het beste per jeepsafari bezocht worden. Er zijn immers gigantisch veel safaripaden, routes en regio’s om te ontdekken. Uiteraard is het mogelijk om tijdens de safari uw voorkeurswens voor een bepaalde diersoort/groep uit te spreken. Bekijk hieronder alle mogelijkheden:

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips