9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk en duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Ruaha

Hoogtepunten

Ruaha

Nationaal Park

Ver verscholen van de gebaande paden ligt het grootste nationale park van Tanzania; Ruaha. Dit park behoort tot de beste safariparken van heel Afrika, met hoge concentraties wild terwijl er bijna geen bezoekers zijn. Het is dan ook geen verrassing dat Ruaha de titel draagt van ‘best bewaarde geheim van Tanzania’.

De Greater Ruaha rivier stroomt door de centrale safariregio en behoort samen met de Mdonya rivier en Mwagusi rivier tot de levensaders van het park. Het meeste wildleven wordt rondom deze waterbronnen gespot. Ruaha wordt verder gekenmerkt door vele gigantische Baobab bomen die samen met de acacia’s en palmen op dezelfde vlaktes en heuvels staan te prijken. Dit levert met name tijdens de zonsondergang formidabele silhouetten op!

Grote groepen olifanten en majestueuze koedoes

Ruaha behoort samen met Selous tot de mooiste safariparels van het zuidelijke safaricircuit in Tanzania. Maar juist doordat Ruaha meer open is en uitgestrekte vlaktes kent, is het spotten van wildleven en vogels hier gemakkelijker dan in het dichter begroeide Selous. Ruaha wordt gekenmerkt door vele grote groepen olifanten welke charmant langs de rivieroevers passeren. Daarnaast staat Ruaha ook bekend als de thuishaven van de mooiste gazellesoort; de grote koedoe. Deze majestueuze gazelle wordt dan ook op elke jeepsafari gemakkelijk gespot. Daarnaast wordt ook het luipaard op veel jaapsafari’s gezien.  Voor vogelliefhebbers is Ruaha ook een interessant park met maar liefst 450+ verschillende vogelsoorten. Tot slot is het erg bijzonder dat op de meeste plekken in Afrika de aantallen leeuwen afnemen, maar in Ruaha de groepen leeuwen juist in grootte toenemen!

Jacht in een pure wildernis

In Ruaha hebben reizigers een aanzienlijke kans om getuige te zijn van een ‘kill’, ofwel jacht. Het is niet ongewoon om een groep leeuwinnen op jacht te zien met een gazelle, giraffe of buffel als prooi. Een bezoek aan Ruaha creëert dan ook een ruwe en authentieke safaribeleving. En dat terwijl reizigers het park vrijwel voor zichzelf alleen hebben.

Beste reistijd

Het regenseizoen start rond januari en duurt tot eind mei. In deze periode is het mogelijk om naar Ruaha af te reizen omdat de regens vrijwel nooit de gehele dag aanhouden. Daarnaast zijn juni en juli prachtig vanwege de groene vergezichten. Het meeste wildleven wordt gezien vanaf augustus t/m december. Houd rekening met hoge temperaturen in oktober t/m december.

Activiteiten in Ruaha Nationaal Park

Jeep-, wandel- en vogelsafari's

Het grootste Nationaal Park van Tanzania kan het beste per jeepsafari bezocht worden. Er zijn immers gigantisch veel safaripaden, routes en regio’s om te ontdekken. Uiteraard is het mogelijk om tijdens de safari uw voorkeurswens voor een bepaalde diersoort/groep uit te spreken. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Jeepsafari

De jeepsafari’s worden in Ruaha de gehele dag uitgevoerd, van morgenstond tot avondschemering. De safarivoertuigen in Ruaha zijn altijd open wanneer de safari door de accommodatie wordt uitgevoerd. Standaard worden de jeeps gedeeld met andere reizigers, maar is iedereen verzekerd van een plaats aan de ‘buitenkant’ Hierdoor zijn reizigers verzekerd van het beste zicht tijdens de safari’s. De open jeeps worden door maximaal zes reizigers bezet. Tegen een meerprijs kunnen de jeeps voor privésafari’s afgekocht worden.

Vogelsafari

Vogelliefhebbers gaan doorgaans (tegen een meerprijs) op wandelsafari zodat ze zo gemakkelijker dichtbij de vogels kunnen komen. Uiteraard is het ook mogelijk om tijdens de jeepsafari de nadruk op vogels te leggen. Door het uitbundige vogelleven in Ruaha wordt tijdens elke safariactiviteit ook aandacht gegeven aan de vogels. Echte liefhebbers wordt echter wel aangeraden een privéranger te huren zodat ze naar eigen gelang kunnen genieten van de vogels.

Wandelsafari

Een verrassende manier om Ruaha te beleven is per wandelsafari. Er zijn slechts enkele accommodaties welke wandelsafari’s aanbieden (tegen een meerprijs). Onder deskundige begeleiding komen reizigers (heel) dichtbij het wild. De nadruk ligt tijdens de wandelsafari in de eerste plaats op de veiligheid. Daarnaast gaat de interesse uit naar wat u onderweg tegenkomt. Dat zijn zowel sporen, flora, vogels als het zien van b.v. gazelles tot aan leeuwen. Het kan allemaal voorbij komen tijdens een wandelsafari.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips