9+ beoordeeld op grootste safari reviewsite ter wereld
Kwaliteit & kleinschalig
Persoonlijk & duurzaam
Lees hier alles over onze soepele voorwaarden en mogelijkheden voor reizen in onzekere tijden. Meer info
 
Lake Manyara

Hoogtepunten

Lake Manyara

Nationaal Park

Lake Manyara is een ondiep zoutmeer gelegen aan de spectaculaire Great Rift Valley. De vegatatie van het park is divers, verschillend van savanne vlakten tot de meer begroeide gebieden. Het grootste deel van het park wordt gevormd door het meer welke vaak gevult is door vele flamingos. Het park ligt op de route van Arusha naar de Ngorongoro krater en het Serengeti Nationaal Park.

Wanneer u het park inrijdt zult u versteld staan door de vruchtbare grond van dit park. Dit komt onder andere door de ondergrondse riviertjes die het park doorkruisen. Verder zult u worden verrast door de verschillende geluiden van de 400 verschillende vogelsoorten in dit park. De vele vogels benadrukken het oerwoud gevoel en de vele bavianen helpen daar graag een handje aan mee! Het mooiste verschijnsel in dit park zijn de boomklimmende leeuwen! De acacia bossen zijn de beste plaats om deze indrukwekkende roofdieren te spotten! Tijdens een safari in Lake Manyara treft u zebra’s, wrattenzwijnen, impala’s, olifanten en wildebeesten aan. Eenmaal bij het meer zelf vindt u vele flamingo’s en nijlpaarden!

Activiteiten in Lake Manyara

Safari en kennismaking met de cultuur

Lake Manyara Nationaal Park heeft vele excursie mogelijkheden. Bekijk hieronder alle mogelijkheden: 

Treetop Walkway 
Manyara Treetop Walkway is de eerste canopy tour van Tanzania en direct één van de langste van Afrika. Tijdens deze 370 meter lange hangbrug door het regenwoud van Lake Manyara National Park bereikt u een hoogte van 18 meter en komt onderweg aapsoorten, vogels en wellicht ook groter wild tegen.

Tuk Tuk village ride 
Achter in een lokale Tuk Tuk met gids rijdt u niet alleen door het stadje Mto wa Mbu, maar bezoekt u ook een boerderij, lokale huizen, een school, een kerk en wie weet wat u nog meer treft in deze levendige en kleurrijke omgeving.

Great Rift Valley Hike 
Onder begeleiding van een deskundige gids wandelt u op de rand van ‘het Great Rift Valley’ en geniet van een uitgestrekt uitzicht op het meer van Manyara. Onderweg leert u over de planten, insecten, vogels en kleine zoogdieren. (1 uur – 1,5 uur)

Nachtsafari 
In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in het oerwoud van Lake Manyara National Park. Tijdens deze 2,5 uur durende safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, genet- en civet kat en wie weet zelfs een luipaard, welke zo nu en dan wordt gezien. U heeft een grotere kans op het zien van leeuwen die actief worden bij het vallen van de maan!

Jeepsafari
Door de diversiteit in landschappen zijn verschillende game drive routes mogelijk. Hoewel de game drives de gehele dag plaats kunnen vinden organiseert Matoke Tours deze veelal in de namiddag aangezien de kans dan groter is leeuwen in de bomen aan te treffen.

andere hoogtepunten

in Tanzania

Uitzicht op de machtige Kilimanjaro, 360 graden uitzicht, de eindeloze vlaktes van de Serengeti en valleien vol met baobabs: Tanzania kent vele hoogtepunten! Hieronder vindt u de meest bezochte hoogtepunten van Tanzania.

Onze populaire bestemmingen

Uit liefde voor Afrika

Inspireert Matoke Tours u graag met ervaringen en tips!